Codul portocaliu, emis de hidrologi, este valabil pentru perioada 24 martie- 31 martie, pe Dunăre pe sectorul Hârşova – Brăila şi ȋn Delta Dunării. Judeţele vizate sunt Constanţa, Brăila şi Tulcea. Cotele apelor Dunării au ajuns sâmbătă, în dreptul Portului Giurgiu, la 630 de centimetri, ceea ce înseamnă cu doar 10 centimetri mai puţin faţă de cota de inundaţie, anunță Mediafax. 

Dunărea a depăşit cota de atenţie şi la Galaţi, fiind înregistraţi 3 cm peste cotă. La Brăila, cota de atenţie este depăşită de trei zile.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi monitorizează cu atenţie e voluţia creşterii cotelor apelor Dunării şi a afluenţilor din zona de competenţă, adică Prut şi Siret. Echipe de control din cadrul inspecţiei de prevenire au făcut verificări la agenţii economici riverani fluviului. Au fost verificate pregătirea şi luarea măsurilor de apărare împotriva inundaţiilor, conform planurilor proprii, şi dotarea cu materiale de primă intervenţie, saci, nisip, folii. Se fac în continuare controale”, a declarat, purtătorul de cuvânt ISU.