Eliminarea impozitului de 2% pentru energie va putea fi eliminat doar după discutația pe marginea acestui subiect în interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE, dar și în Guvern, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, la Digi24.

Declarația a venit în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu, președinte al ALDE, a concluzionat că taxa pe lăcomie este excesivă și trebuie eliminată.

„Nu e vorba că e cineva de acord. Mă bucur că a fost o discuție aastăzi. Este in subiect care va trebui discutat în primul rând în coaliție, în Guvern și vedem care va fi decizia finală. OUG 114 se adresează mai multor domenii, acesta este unul dintre ele. Dacă se va modifica ceva, va fi o discuție în coaliție, apoi în Guvern și vedem decizia aplicată într-o ședință de guvern”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a adăugat că mai pot avea loc eventuale discuții cu privire la eliminarea acestui impozit de 2% privind energia, deoarece „nimeni nu spune că un act normativ, și avem multe exemple de ani de zile că s-au modificat”.

„Sunt deschis la orice fel de discuție, că vorbim de energie, de bănci. Nu plecăm de la ideea de a modifica din start ceva sau de a nu modifica. Va trebui discutată la nivel de coaliție, și în guvern, sau în paralel. Nu contează ordinea”, a precizat Eugen Teodorovici.