Evenimentul Zilei > Politica > ATAC dur la Dragnea și Tăriceanu: „I-a durut la umbrelă că România nu are BUGET”
ATAC dur la Dragnea și Tăriceanu: „I-a durut la umbrelă că România nu are BUGET”

ATAC dur la Dragnea și Tăriceanu: „I-a durut la umbrelă că România nu are BUGET”

Liberarii au început strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, a anunțat, luni, liderul PNL, Ludovic Orban, adăugând că pe „Dragnea și Tăriceanu i-a durut la umbrelă” că România nu are buget.

PNL a luat decizia astăzi să demareze strângerea de semnături atât la Cameră, cât și la Senat, în tenativa noastră de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare. Am solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare încă de acum două săptămâni. Din păcate, în timp ce România nu are buget, pe Dragnea și pe Tăriceanu i-a durut la umbrelă, pentru că erau cu burta la soare sau pe pârtiile de schi, sau i-a durut în bețele de la schi că România nu are buget. Au refuzat convocarea sesiunii extraordinare pentru adoptarea unor acte normative fundamentale, pentru rezolvarea unor situații grave din societatea românească. Obiectivul convocării sesiunii extraordinare prin intermediul semnăturilor unei treimi dintre parlamentarii din Camera Deputaților, respectiv de la Senat, este acela de a găsi soluții imediate pentru probleme majore care afectează societatea românească. În primul rând lipsa bugetului de stat”, a declarat Orban.

Potrivit lui Orban, liberalii solicită şi respingerea în regim de urgenţă, prin dezbatere parlamentară, a OUG 114/2018.

„În al doilea rând, solicităm respingerea în regim de urgenţă a OUG 114/2018, prin dezbatere parlamentară, ca un ultim semnal de alarmă pe care îl tragem către aceşti indivizi care îşi bat joc de economia românească. De asemenea, considerăm că este necesar un răspuns imediat faţă de creşterea dramatică, îngrijorătoare a fenomenului infracţional, în special din cauza celor aproape 14.000 de deţinuţi eliberaţi înainte de termen ca urmare a Legii recursului compensator”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a susţinut că leul s-a prăbuşit total din cauza OUG 114/2018. „Previziunile noastre se adeveresc. Leul s-a prăbuşit, cursul de schimb leu – euro a atins un prag istoric, în care euro a ajuns 4,7 lei, iar prăbuşirea leului continuă. De asemenea, pe piaţa de energie, la tranzacţiile pentru ziua următoare, s-au atins maxime istorice pentru preţul energiei. Toate aceste fenomene reprezintă de fapt consecinţe ale politicilor economice dezastruoase duse de guvernele PSDALDE, în special a ultimei trăsnăi fiscale adoptată la sfârşitul anului trecut, OUG 114/2018, cea care instituie suprataxe”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.