Evenimentul Zilei > Actualitate > Dragnea își mușcă pumnii în închisoare. I se demolează heliportul și alte construcții
Dragnea își mușcă pumnii în închisoare. I se demolează heliportul și alte construcții

Dragnea își mușcă pumnii în închisoare. I se demolează heliportul și alte construcții

Ministru Mediului, Costel Alexe, a anunțat că toate clădirile din complexul Belina care au fost construite ilegal vor fi demolate.

Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de guvern de joi. ”Astăzi (n.r. – joi) se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina și a Brațului Pavel, iar preluarea – de aceea a și apărut o întârziere față de planul pe care l-am avut – se va face fără contractele pe care le încheiase consiliul județean, adică beneficiarul, știți foarte bine, TelDrum”, afirma șeful Guvernului.

În acest context, ministrul Mediului, a făcut noi precizări, pentru Digi24: ”Mâine (n.r. – luni) voi ajunge în județul Teleorman și voi face o vizită și la Belina. Tot ce este ilegal acolo și nu corespunde reglementării și legislației de mediu în vigoare va fi dărâmat. Nu ne permitem ca în arii protejate sau pe bunurile ANAR să avem astfel de construcții care să nu aibă niciun fel de organizare.

(…) În momentul de față trebuie să vedem care sunt pașii după semnarea acestui proces verbal de preluare. Va trebui să înaintăm către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare și respectiv a dreptului de administrate pentru Agenția Națională Apele Române. De asemenea va fi necesar să promovăm o cerere de radiere a tuturor mențiunilor privind contractele de închiriere înaintate de CJ Teleorman pentru TelDrum și toți ceilalți apropiați ai lui Liviu Dragnea”.

Transferul Insulei Belina și a Brațului Pavel la Consiliul Județean Teleorman a ajuns pe masa procurorilor DNA acum trei ani. Ei acuză că, în 2013, s-a acționat astfel încât părți din acestea să treacă ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului și în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

La numai câteva zile de la realizarea acestui deziderat, terenurile au fost închiriate, ilegal companiei TelDrum, controlată de fostul șef al PSD, Liviu Dragnea. Din rechizitoriu rezultă că Dragnea de comporta ca și cum ar fi fost stăpânul insulei, special pentru el fiind amenajat și un heliport (fără autorizație), în 2016. Transferul ilegal s-a realizat cu ajutorul a patru legi, a unei O.U.G. și a două H.G. care au încălcat Constituția.

În dosarul ”Belina” sunt judecați, printre alții, Sevil Shhaideh, fost vicepremier, și Adrian Gâdea, fost președinte al Cconsiliului Județean Teleorman.

Sursa: B1.ro