Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinți: „Nu faceți asta...este complet interzis”

Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinți: „Nu faceți asta...este complet interzis”

Acei copii care s-au îmbolnăvit de COVID-19, dar care nu prezintă simptome nu trebuie tratați profilactic cu antibiotice.

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat cum trebuie să procedeze părinții cu acei copii care nu prezintă simptome de îmbolnăvire cu COVID-19.

„Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID-19, este important să știm ce trebuie făcut cu un copil asimptomatic. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, nu trebuie tratat «preventiv» cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați)”, a arătat Mihai Craiu într-o postare pe care a publicat-o pe Facebook, după care a subliniat:

„Mesaj de luat acasă - un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet interzisă administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”.

Medicul a atras atențai că în ultimele zile tot mai mulți copii sunt diagnosticați pozitiv pentru infectarea cu noul coronavirus.

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. La fiecare câteva ore un copil este testat pozitiv”, a declarat Mihai Craiu.

Tot mai mulți copii infectați

Conform spuselor medicului Mihai Craiu, creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus la copii se datorează iresponsabilității și refuzului de a respecta restricțiile impuse de autorități.

„Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități”, a mai scris medicul în postarea de pe Facebook.

El a subliniat că deși infecția cu noul coronavirus evoluează ușor la cei mai mulți dintre copii, situația devine foarte dificilă în cazul celor care au și alte boli asociate.

„Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu... Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor ... ca și adulții ce au maladii similar”, a precizat Mihai Craiu.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News