Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dramele sfâșietoare ale COVID-ului: Copii împinși să-și răpească părinții din aziluri (VIDEO)
Dramele sfâșietoare ale COVID-ului: Copii împinși să-și răpească părinții din aziluri (VIDEO)

Dramele sfâșietoare ale COVID-ului: Copii împinși să-și răpească părinții din aziluri (VIDEO)

Măsurile de izolare, impuse pentru a opri răspândirea virusului, distrug familiile, rupându-le de bătrâni, pe care îi ucid fizic și sufletește.

Poliția din Marea Britanie a arestat o asistentă medicală pensionară, în vârstă de 73 de ani, pentru că a încercat să o scoată pe mama sa, de 97 de ani, dintr-un azil, deoarece nu mai avusese permisiunea să o vadă de nouă luni, din cauza epidemiei de COVID.

Actrița Leandra Ashton a filmat-o pe mama sa, Ylenia Angeli, pe bancheta din spate a unei mașini de poliție, cu cătușe la mâini, iar înregistrarea a devenit virală pe rețelele de socializare britanice.

În înregistrare apare și bunica sa, care suferă de demență senilă și despre care Leandra Ashton afirmă că a fost dusă „cu forța” la un azil din Market Weighton, Yorkshire, Anglia.

„Mama mea a fost arestată, spune Ashton pe înregistrare. Mama mea este aici, pe bancheta din spate a mașinii. Este o asistentă medicală perfect calificată care dorește să își îngrijească propria mamă. Și iată că avem o incredibilă intervenție a poliției care o duce pe bunica mea de 97 de ani la un azil, unde starea ei se degradează și unde nu am primit permisiunea să o vedem timp de nouă luni.”

Apoi actrița i se adresează bunicii sale, cu vocea întreruptă de suspine:

„Mamaie, te iubesc și o să lupt pentru tine.”

Ashton, în vârstă de 41 de ani, a declarat ziarului The Sun, că ea și mama ei au „scos-o” pe bătrână din azil și că, în timp ce plecau cu ea au văzut administrația instituției sunând la poliție.

„Doamna a deschis ușa, iar mama a folosit florile pentru a-și face loc să intre. A spus: «Nu stați în drumul meu și al mamei mele, lăsați-mă să ajung la mama mea».”

„A îmbrățișat-o… A fost ceva înduioșător. Apoi s-a uitat spre mine, care eram afară, în timp ce administrația azilului suna la poliție.”

„A scos-o afară în scaunul cu rotile, în liniște și calm, nimeni nu ne-a împiedicat”, a mai spus actrița.

Poliția le-a oprit pe Leandra Ashton și pe Ylenia Angeli, care erau în mașini separate lângă o florărie din apropiere.

Pentru că Angeli a refuzat să o „predea” pe mama sa, poliția a arestat-o pe asistenta pensionară, în vârstă de 73 de ani. După puțin timp, femeia a fost eliberată, iar bunica, în vârstă de 97 de ani, a fost dusă înapoi la azil.

Ulterior, Ashton a explicat pe rețelele sociale că, deși familia are procură pentru utilizarea finanțelor bătrânei, nu are autoritate asupra „bunăstării” ei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: