Evenimentul Zilei > Actualitate > Studiu îngrijorător. Tinerii predispuși să încalce regulile de distanțare socială. Pericol ridicat de îmbolnăvire
Studiu îngrijorător. Tinerii predispuși să încalce regulile de distanțare socială. Pericol ridicat de îmbolnăvire

Studiu îngrijorător. Tinerii predispuși să încalce regulile de distanțare socială. Pericol ridicat de îmbolnăvire

Tinerii sunt mai expuși în fața noului coronavirus deoarece sunt mult mai tentați să renunțe la măsurile de protecție sanitară impuse de autorități în contextul pandemiei.

Lunile de carantină generalizată în care au fost nevoiți să stea departe de rude și de prieteni îi determină pe oameni să renunțe la măsurile de protecție socială, iar acest lucru nu face decât să ducă la creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Un studiu Bloomberg arată că extenuarea psihologică după lunile de distanțare socială este una dintre principalele probleme cu care se confruntă omenirea în această perioadă, la șase luni de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Acest lucru este din ce în ce mai evident în cazul tinerilor care devin din ce în ce mai nepăsători în fața bolii. Drept urmare, în Japonia, în Spania, în SUA, dar și în alte state, a crescut numărul infecțiilor cu noul coronavirus printre tineri. Mai grav, aceștia refuză să se mai conformeze și să respecte restricțiile care au fost reintroduse în unele dintre aceste țări.

Aceste tendințe, îngrijorătoare pentru specialiști arată că regulile de distanțare socială nu sunt eficiente pe termen mediu și lung, chiar dacă și-au dovedit eficacitatea în prima fază a bolii, când au dus la aplatizatrea curbei infectărilor în prima fază de evoluție a pandemiei.

Specialiștii mai arată că persoanele tinere au un risc mai redus de a contacta o formă severă a bolii de a muri din cauza COVID-19, iar acest lucru le face să fie mai puțin receptive la respectarea regulilor.

Ieșirea în oraș, la baruri sau în cluburi de noapte ori, mai grav, la petreceri Ieșitul în oraș, în baruri sau cluburi de noapte sau, chiar mai grav, la petreceri COVID pentru infectare voluntară reprezintă doar câteva forme de distracție în această perioadă de pandemie. Or, în cazul tuturor acestor evenimente, cuvântul de ordine este încălcarea regulilor de distanțare socială.

Pentru guvernele care se confruntă cu reveniri agresive ale epidemiei, opțiunile sunt puține în afară de a cere oamenilor să rămână acasă și să respecte regulile.

Avertismentul profesorului Rafila despre starea de urgență: „Riscul există…”

Ponta, noi acuzații la adresa premierului Orban: „E preocupat cu alegerile”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: