Miercuri seară, la un post de televiziune, medicul Emilian Imbri le-a adresat protestatarilor un mesaj dur după ce aceștia i-au făcut criminali pe medicii care luptă pentru a salva viețile pacienților infectați cu COVID-19.

„Ce se întâmplă în stradă, este că lumea ne-a transformat în ceea ce spuneam acum două luni că vom deveni: criminali. Este mai mult decât se poate suporta și eu cer, fără ies în stradă, și cer corpului medical (medici, asistente, infirmiere și tot restul oamenilor care lucrează în spitale) să ne ridicăm în picioare și să nu mai acceptam astfel de manifestări.

N-ai cum să intri în conflict cu acești oameni care mâine striga eroi, astăzi striga asasini, depinde cum bate vântul.

Sunt foarte hotărât să spun că noi nu aveam decât sa ne facem datoria în continuare și sa încercăm sa explicăm celor care ne asculta și care înțeleg ca principalul lucru în această bătălie este prevenția, dar nu prevenția înțeleasă greșit de Avocatul Poporului.

Arestul preventiv nu este similar cu internarea în spital, la timp, preventiv, sa nu ajungi la doi pași înainte de terapie intensivă. Rugăm populația, niciodată n-am impus nimic să deschidă ochii și sa aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor, de maniera în care, atunci când ești pozitiv nu ascunde, vino din timp la spital. Încearcă să crezi că ceea ce spune doctorul în spital este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”, a spus fostul manager al Spitalului Victor Babeș.

„Arestul preventiv nu este similar cu internarea în spital”

„Sunt foarte hotărât să spun că noi nu aveam decât sa ne facem datoria în continuare și sa încercăm sa explicăm celor care ne asculta și care înțeleg ca principalul lucru în această bătălie este prevenția, dar nu prevenția înțeleasă greșit de Avocatul Poporului. Arestul preventiv nu este similar cu internarea în spital, la timp, preventiv, sa nu ajungi la doi pași înainte de terapie intensivă.

Rugăm populația, niciodată n-am impus nimic să deschidă ochii și sa aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor, de maniera în care, atunci când ești pozitiv nu ascunde, vino din timp la spital. Încearcă să crezi că ceea ce spune doctorul în spital este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”, a mai spus medicul.