Controlul a început, inițial, la un magazin în vitrina căruia comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit prăjituri cu ingrendiente suspecte. S-au dus apoi la laboratorul producătorului, în cartierul Palazu Mare, unde au găsit o mulțime de nereguli. Creme ținute în oale din plastic la temperaturi ridicate, uleiul, fructele, făina, zahărul, așezate laolaltă. Frișca, laptele și smântâna erau depozitate în debara, împreună cu ouăle murdare cu găinaț și fulgi. Prăjiturile erau puse în coșuri din plastic, fără etichete, ustensilele, vechi, aproape ruginite. Într-o ladă frigorifică au fost descoperite mai multe pungi cu eclere vechi, rămase nevândute. Tomberonul de gunoi și măturile tronau lângă fructe, forme de prăjituri, margarină și foetaje.

Controlul a continuat, apoi, la patiseria aceluiași comerciant, din zona Cireșica, care fusese mai fusese verificată de OPC. Aceleași rezultate. “Am constatat că frișca nu e frișcă, ciocolata nu e ciocolată, ustensilele sunt improprii alimentației publice, procedurile de preparare cu potențial periculos. Condiții de depozitare cu probleme, un flux tehnologic lamentabil, ouă nespălate în frigider peste albușe. S-a dispus oprirea temporară a activității ambelor laboratoare până la remedierea deficiențelor, achiziționarea de ustensile adevărate și adecvate, igienizare”, a declarat  șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu. Patronul celor două unități urmează să se prezinte, astăzi, la sediul OPC, cu documentele firmei, fiind pasibil de o amendă aspră.   

 

 

Citește și: