Începe procesul lui Donald Trump. Numele grele care apar în dosarul „Stormy Daniels”

Începe procesul lui Donald Trump. Numele grele care apar în dosarul „Stormy Daniels” Donald Trump. Sursa foto: Arhiva EVz

Aflat în plină campanie prezidențială, Donald Trump ajunge în boxa acuzațiilor. Procesul penal în care acesta este acuzat de Stormy Daniels, va începe la New York. În acest dosar controversat sunt implicate și alte nume importante.

Începe procesul istoric al lui Donald Trump

După mai bine de un an de la inculparea fostului președinte, procesul penal începe cu selecția juriului. Se așteaptă ca în instanță să apară mai mulți martori cheie, inclusiv personaje din cercul apropiat al lui Donald Trump.

De altfel, multe dintre acestea au apărut în preajma controversatului candidat inclusiv în jurul alegerilor prezidențiale din 2016. Presa de peste Ocean a prezentat o listă cu oamenii implicați în procesul penal, care începe luni la New York.

Donald Trump, Kamala Harris

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Acuzații grave

Donald Trump este acuzat de implicarea într-o conspirație de subminare a integrității alegerilor din 2016. De asemenea, acuzațiile fac referire și la un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative. Acesta din urmă ar fi inclus o plată în bani către Stormy Daniels, cu scopul de a-i cumpăra tăcerea starului de filme pentru adulți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concret, candidatul la scaunul de președinte al Statelor Unite este acuzat că ar fi încercat să o presupusă relație amoroasă.

Donald Trump neagă toate acuzațiile. Personajele cheie implicate în proces

Rivalul lui Joe Biden se confruntă cu 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale. Datele din dosar arată că Story Daniels ar fi primit o plată de 130.000 de dolari cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Tranzacția ar fi fost făcută de Michael Cohen, avocatul personal pe care Trump îl avea în perioada respectivă. Acesta a spus în fața autorităților că ar fi fost obligat să facă plata către Stormy Daniels.

Stormy Daniels

Sursa foto: Stormy Daniels / facebook

Un alt nume legat de acest dosar este cel al lui David Pecker, care ocupa funcția președinte al American Media Inc în perioada respectivă. Acesta ar fi ajutat la negocierile cu Daniels.

În 2026, un agent al vedetei de filme pentru adulți ar fi contactat AMI, precizând că aceasta ar fi dispusă să publice dovezi legate de aventura ei cu Trump.  Pecker l-ar fi contactat pe Cohen, iar acesta s-a ocupat ulterior de înțelegerea care i-a adus acum în fața justiției.