Evenimentul ZileiActualitateDoliu în municipiul Iași. Fostul primar Constantin Simirad a decedat

Doliu în municipiul Iași. Fostul primar Constantin Simirad a decedat

Doliu în municipiul Iași. Fostul primar Constantin Simirad a decedat
Municipiul Iași este în doliu după ce fostul primar Constantin Simirad, o figură a scenei politice locale a încetat din viață, în această dimineață.

A murit fostul primar al municipiului Iași, Constantin Simirad. Decesul a survenit, conform informațiilor oficiale din cauza COVID-19. Fostul primar avea 79 de ani.

Pe data de 21 martie 2021, Constantin Simirad a ajuns în stare gravă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie Iași. Duminică, Constantin Simirad a fost tranferat de la spitalul de Neurochirurgie la Spitalul Parhon, deoarece suferea și de o boală de rinichi.

Decesul a survenit în cursul dimineței de luni.

Decesul fostului primar Constantin Simirad survine la câteva luni după cel al nurorii sale. Familia fostului primar a trecut prin momente dificile la finalul anului trecut când nora acestuia, Cristina Simirad s-a stins din viață la 53 de ani. Ea era profesor de matematică și suferea de o boală incurabilă.

Fostul primar Constantin Simirad a decedat

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianței Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iași, candidând pe listele Convenției Democrate Române (CDR). A fost instalat oficial în această funcție la 22 iunie 1992. A fost reales ca primar la alegerile din 1996 (din primul tur cu 71% din voturi), candidând tot pe listele CDR.

Constantin Simirad a fost o figură a vieții politice din municipiul Iași, datorită măsurilor pe care le-a adoptat ca primar.

A ocupat această funcţie până în 2003, când a fost numit ambasador în Cuba, de Guvernul condus de Adrian Năstase. A revenit în țară, iar la alegerile din 2008, a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, din partea PSD. A fost ultima funcţie politică în care a fost ales.

În septembrie 2009 a fost exclus din PSD, după ce a declarat că-l va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale pe preşedintele Traian Băsescu. El s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupa de campania electorală din Moldova.

 


Accesează: