Evenimentul Zilei > Social > Doliu în lumea literară. A murit celebrul scriitor britanic Nicholas Evans, autorul romanului „The Horse Whisperer“
Doliu în lumea literară. A murit celebrul scriitor britanic Nicholas Evans, autorul romanului „The Horse Whisperer“

Doliu în lumea literară. A murit celebrul scriitor britanic Nicholas Evans, autorul romanului „The Horse Whisperer“

Nicholas Evans a decedat în urma un atac de cord masiv. Scriitorul britanic avea 72 de ani. Romanul care l-a făcut celebru, „The Horse Whisperer“, s-a vândut în 15 milioane de exemplare. A fost adaptat pentru marile ecrane, iar pelicula a fost nominalizată la Oscar.

Scriitorul britanic Nicholas Evans, autorul bestsellerului „The Horse Whisperer“ (Îmblânzitorul de cai), a murit în urma unui atac de cord masiv, a anunţat luni agentul său, relatează AFP. Scriitorul avea 72 de ani.

Decesul său a survenit însă pe data de 9 august, dar a fost făcut public aproape o săptămână mai târziu: „United Agents anunţă cu tristeţe moartea celebrului autor Nicholas Evans, care a decedat brusc, marţi, 9 august, în urma unui atac de cord“, potrivit sursei citate.

A fost inițial jurnalist

Născut în centrul Angliei în 1950, Nicholas Evans a studiat dreptul la Universitatea Oxford. A devenit apoi jurnalist de presă scrisă și a lucrat la Evening Chronicle, timp de mai mulți ani. A fost specializat pe politică externă și corespondent în Beirut în timpul războiului. A avut și o carieră în televiziune, dar a devenit celebru după ce a publicat primul său roman, „The Horse Whisperer“, care a fost best seller în întreaga lume. Acesta a fost publicat în 1995 și s-a vândut în 15 milioane de exemplare.

Sursa:The Guardian

Poveste impresionantă

Romanul spune povestea unei fete grav rănite într-un accident de călărie, în timpul căruia cea mai bună prietena a ei este ucisă şi animalul mutilat. Pentru a o vindeca, mama ei decide să plece într-o expediţie în Montana, unde îl întâlnește pe îmblânzitorul de cai Tom Booker. Acesta se ocupă cu dresajul celor mai dificili cai și o ajută pe tânără să își revină.

Cartea a fost adaptată și pentru marile ecrane. Robert Redford a jucat rolul principal, dar a fost și producătorul și regizorului acestui film. Drepturile de ecranizare au fost cumpărate cu 3 milioane de dolari. Celebru actor a mărturisit că romanul l-a impresionat până la lacrimi și a decis să îl ecranizeze. Lansat în 1998, filmul în care au jucat Scarlett Johansson şi Kristin Scott Thomas, a fost nominalizat la Oscar, dar nu a câștigat niciun premiu, conform Agerpres.