Evenimentul Zilei > Social > Autoarea Harry Potter, amenințată cu moartea pe Twitter. „Nu te teme, tu urmezi”
Autoarea Harry Potter, amenințată cu moartea pe Twitter. „Nu te teme, tu urmezi”

Autoarea Harry Potter, amenințată cu moartea pe Twitter. „Nu te teme, tu urmezi”

J.K. Rowling a fost amenințată cu moartea. Autoarea seriei Harry Potter a condamnat atacul asupra colegului său, anglo-indianul Salman Rushdie.

J.K. Rowling a condamnat, pe Twitter, atacul asupra lui Salman Rushdie. Autorul a fost înjunghiat în timpul unui eveniment public din statul New York. Scriitoarea britanică J.K. Rowling, cea care a creat celebra serie Harry Potter, a primit la rândul ei o amenințare cu moartea, chiar pe rețeaua de socializare.

„Nu te teme, tu urmezi”, i-a transmis un utilizator al rețelei Twitter, cu numele Meer Asif Aziz, drept răspuns la mesajul ei legat de incidentul cu Salman Rushdie. Potrivit profilului de Twitter al bărbatului, el ar fi student și activist politic din Karachi, Pakistan. Cel care a făcut amenințarea și-a șters între timp mesajul, însă J.K. Rowling a făcut o captură de ecran, iar situația a ajuns în atenția poliției.

Pakistan una dintre țările unde cartea „Versetele satanice” a lui Salman Rushdie a fost considerată o blasfemie la adresa islamului. Astfel, lucrarea a fost interzisă.  Salman Rushdie a fost înjunghiat de mai multe ori, vineri, 12 august. A fost un eveniment care a indignat Occidentul, dar care a fost salutat de extremiştii din Iran Și Pakistan.

 

Amenințările cu moartea primite de J.K Rowling

J.K. Rowling a primit în 2021 mai multe amenințări cu moartea. Ele au venit de la activiști pentru drepturile transgenderilor. Autoarea a ironizat un editorial în care se vorbea despre „persoanele care au menstruație”. Scriitoarea a subliniat că aceste persoane sunt femei. Un purtător de cuvânt al poliției din Scoția, unde Rowling locuiește, a explicat că au primit un raport despre o amenințare online, iar agenții investighează cazul, informează Mediafax.

În același timp, starea de sănătate a lui Salman Rushdie pare să fie una stabilă. El este conștient și poate vorbi. „Drumul recuperării sale va fi lung, pentru că a suferit răni grave”, a declarat agentul său. Hadi Matar. Bărbatul care l-a atacat a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor. El nu are posibilitatea eliberării pe cauțiune.