Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în Familia Regală a României. Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a încetat din viață
Doliu în Familia Regală a României. Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a încetat din viață

Doliu în Familia Regală a României. Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a încetat din viață

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Românei și a Arhiducelui Anton al Austriei, a încetat din viață.

Anunțul cu privire la acest deces, al arhiducesei a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României. Aici a fost prezentată și o scurtă biografie a arhiducesei Maria Magdalena a Austriei. Arhiducesa Maria Magdalena a Austria s-a născut în 1939 și a fost penultimul copil al Principesei Ileana și a soțului acesteia, Arhiducele Anton de Austria.

Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de frații ei Ștefan și Dominic, și de surorile ei Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, a copilărit în țară, la Bran și la București.

A trăit o parte din anii adolescenței în Statele Unite ale Americii și apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Austria, la Salzburg, unde a închis ochii. A fost căsătorită cu Baronul Hanns von Holzhausen și împreună au avut trei copii, Baronul Johannes, Baronul Georg și Baroana Alexandra von Holzhausen”, se arată în anunțul publicat de Familia Regală.

A participat la numeroase evenimente din viața Familiei Regale

Potrivit mesajului, arhiducesa Maria Magdalena a fost foarte legată de România și a petrecut multă vreme alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin sau Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a făcut mai multe vizite în România, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu.

„Arhiducesa Maria Magdalena a fost foarte legată de România și a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin și Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

În anul 2008, Arhiducesa Maria Magdalena și Baronul Hanns von Holzhausen au venit împreună cu un număr de personalități austriece la București și au fost oaspeții Custodelui Coroanei și ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta. Din acel moment, cele două familii au fost nedespărțite. În anul 2012, Maria Magdalena a venit împreună cu sora ei mai mică, Arhiducesa Elisabeta, la București, unde au fost din nou musafirii Custodelui Coroanei și ai Principelui Radu.

Arhiducesa a luat parte la aducerea Inimii Reginei Maria la Castelul Pelișor, în anul 2015, a participat la ziua de 10 Mai la Castelul Peleș, în 2016, cu ocazia aniversării a 150 de ani ai Dinastiei Naționale. Arhiducesa și Baronul Hanns au participat la funeraliile Reginei Ana, în august 2016 și, deși starea sa de sănătate se deteriorase considerabil, arhiducesa a fost prezentă la funeraliile Regelui Mihai, în decembrie 2017”, se mai arată în mesaj.

Arhiducesa a fost decorată de Regele Mihai

În data de 10 mai 2016, Regele Mihai a decorat-o pe Arhiducesa Maria Magdalena cu Crucea Casei Regale a României.

„Decesul Arhiducesei Maria Magdalena este o grea pierdere pentru Majestatea Sa și pentru întreaga Familie. Astăzi, Custodele Coroanei și Principele Radu au transmis condoleanțe Baronului Johannes von Holzhausen, fiul cel mare al arhiducesei, și întregii familii von Holzhausen. Dumnezeul să o odihnească în pace!”, se încheie mesajul de pe Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: