Evenimentul Zilei > Social > Doctorul care și-a tăiat colegul cu bisturiul a murit după ce a afl at că a fost condamnat la închisoare
Doctorul care și-a tăiat colegul cu bisturiul a murit după ce a afl at că a fost condamnat la închisoare

Doctorul care și-a tăiat colegul cu bisturiul a murit după ce a afl at că a fost condamnat la închisoare

Constantin Ploscaru, celebrul medic chirurg, de la Spitalul Vâlcea, care și-a atacat colegul cu un bisturiu, a murit de inimă, chiar în ziua în care a aflat că a fost condamnat la închisoare.

Din informațiile furnizate de anchetatori, doctorul afăcut infarct, miercuri seara. În acea zi, Curtea de Apel Piteşti a pronunțat sentința de condamnare la 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Joi, Constantin Ploscaru urma să fie încarcerat. După aflarea sentinţei, medicul a plecat din Râmnicu Vâlcea la casa de vacanţă din comuna Berislăveşti, de la poalele Muntelui Cozia, unde urma să-i aştepte pe poliţişti. A vrut să evite, astfel, încă o durere pricinuită familiei. În jurul orei 18.48, a fost găsit fără suflare de către fiul său şi de un prieten. Cei doi veniseră să-i fie alături. Chemați la fața locului, medicii de pe ambulanţă n-au mai putut face nimic pentru medic și au constatat decesul.

Renumitul chirug a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce, în data de 16 ianuarie 2016, l-a tăiat la gât cu bisturiul pe colegul său dr. Emil Bărbulescu, chiar în sala de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.