Noile acuzații sunt de luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis.

Potrivit DNA, Sebastian Ghiță ar fi mituit un magistrat și un polițist din conducerea IPJ Prahova să-i dea informații dintr-un dosar instrumentat de Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Ghiţă a fost citat ieri, la DNA, în calitate de suspect. Ulterior, DNA a cerut încuviințarea reținerii și arestării preventive și, potrivit unor surse parlamentare, Biroul Permanent al Camerei se va reuni astăzi, la ora 12.00, pentru a stabili calendarul în cazul acestei noi cereri a DNA.

Dosarul, prins și el între coperți

În acelaşi dosar au fost citați cu mandat la DNA și procurorul Aurelian Mihăilă, adjunct al Parchetului Curții de Apel Ploiești și fostul subsecretar de stat în MAI Viorel Dosaru, care a fost timp de mai mulți ani șef al IPJ Prahova, ambii fiind suspectaţi de infracţiuni de corupţie.

La ieșirea de la audieri, Sebastian Ghiţă a declarat că are calitate de suspect în acest dosar și că nu se simte vinovat.

„Resping acuzațiile procurorilor. Denunțurile mincinoase din dosar au avut ca scop înjumătățirea pedepsei persoanelor anchetate în alte cauze. (… )Mă surprinde diversitatea acuzațiilor, de la probleme cu permisul auto, la relații și informații obtinute de la procurorul șef al Curții de Apel Ploiești și de la șeful poliției până la șantaje prin intermediul Realitatea TV. Nu am văzut ca, în 2011, Realitatea TV să fi practicat șantajul. Voi parcurge toate procedurile stabilite de lege și voi aduce toate probele necesare dovedirii nevinovăției mele”, a declarat Sebastian Ghiță.