Evenimentul Zilei > International > Dmitri Medvedev, un nou val de amenințări la adresa Europei și SUA: „Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”
Dmitri Medvedev, un nou val de amenințări la adresa Europei și SUA: „Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”

Dmitri Medvedev, un nou val de amenințări la adresa Europei și SUA: „Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”

Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a anunțat joi că armele nucleare strategice ar putea fi utilizate pentru apărarea teritoriilor ce vor fi alipite Federației Ruse prin referendum în viitorul apropiat.

De altfel, recent, Dmitri Medvedev a acuzat Vestul că „joacă șah cu moartea” în încercarea de a ajuta Ucraina în război.

Dmitri Medvedev amenință cu arma nucleară strategică

Astăzi, Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a lansat un nou mesaj de amenințare la adresa Occidentului cu privire la utilizarea armelor nucleare.

„Vor avea loc referendumuri, iar republicile din Donbas și alte teritorii vor fi incluse în Rusia. Protecția tuturor teritoriilor care se alătură Rusiei va fi întărită semnificativ de către Forțele Armate ruse. Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice alt armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție.

Prin urmare, diverși idioți pensionari cu trese de generali nu ne vor speria dacă vorbesc despre o lovitură a NATO în Crimeea. Cu siguranță, rachetele hipersonice își vor putea atinge țintele din Europa și Statele Unite mult mai rapid. Occidentul, în general, toți cetățenii țărilor NATO trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propriul drum. Nu există cale de întoarcere”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram.

Vladimir Putin, în război cu Occidentul

Aceste amenințări vin la o zi după ce președintele în exercițiu al Rusiei a anunțat mobilizarea militară parțială, Vladimir Putin declarând că nu va da curs „șantajului nuclear” al statelor din NATO.

„Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO referitor la posibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare. Celor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia vreau să vă reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar unele componente sunt mai moderne decât cele ale țărilor NATO.

Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a declarat Vladimir Putin pe 21 septembrie, în mesajul adresat populației țării cu privire la decretarea mobilizării, conform The Guardian.