Evenimentul Zilei > Social > „Distracție mută”, în week-end, la Vama Veche. Decizie unică pe litoralul românesc
„Distracție mută”, în week-end, la Vama Veche. Decizie unică pe litoralul românesc

„Distracție mută”, în week-end, la Vama Veche. Decizie unică pe litoralul românesc

Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu și vor asigura doar muzică ambientală.

Este o decizie unică și unanimă a agenților economici care activează la Vama Veche, spune primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, cel care a avut această idee, pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului.

„Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării.  Știm că de vineri seara și până duminică,  Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde”, explică primarul Daniel Georgescu.

Reamintim că duminică seara, sute de persoane au ocupat zona centrală a satului, în fața unei terase cu boxele date la maxim, dansând și cântând împreună cu DJ-ul, care le-a cerut, totuși, să păstreze distanțarea fizică. Petrecăreții au ignorat rugămintea animatorului. O mașină a poliției care a trecut prin mijlocul lor, cu semnalele luminoase în funcțiune, a fost aplaudată de tinerii care au izbucnit în urale, totul fiind filmat și postat pe rețelele sociale.

„Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi.  Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020”, spune Daniel Georgescu.

Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, potrivit primarului. De altfel, la sfârșitul săptămânii trecute, primăria comunei Limanu, care are în componență Vama Veche și 2 Mai, a demarat campania „No more free hugs”, care se adresează atât turiștilor cât și localnicilor și agenților economici.

“Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înteleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Fac apel și către autoritățile centrale, care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport”, își argumentează edilul decizia, cerând sprijinul pentru formarea unui grup de lucru care să gestioneze corect situația.

Primăria comunei Limanu a făcuta apel la agenții economici să respecte recomandările și să crească vigilența în perioada weekend-urilor.

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.