O femeie în vârstă de 25 de ani, din Galați, a avut mari probleme după ce și-a părăsit domiciliul, deși ar fi trebuit să stea în izolare. Gălățeanca a mers la o casă de amanet și a fost acuzată de angajați că a furat o bijuterie, conform unui comunicat emis de Poliția Județeană.

În cele din urmă, situația s-a detensionat și acuzațiile s-au dovedit a fi nefondate, pentru că gălățeanca a fost victima unei confuzii. Dar femeia nu a scăpat de necazuri, pentru că a fost sancționată cu suma de 2.000 de lei. Polițiștii au descoperit că ea a încălcat restricțiile impuse în starea de urgență. Amenda a fost dată de oamenii legii ajunși la casa de amanet, după apelul făcut de angajații care o bănuiau pe femeie de furt.

Ei au constatat că gălățeanca figurează ca fiind izolată la domiciliu, din data de 25.05.2020, după ce a revenit în țară din Marea Britanie.

Bărbatul care nu știa că trebuie să stea în izolare

Pe lângă amenda încasată, faţă de gălățeancă s-a luat, în același timp, și măsura carantinării instituţionalizate într-un spaţiu special amenajat. Acolo unde va trebui să stea până la încheierea perioadei de 14 zile, impuse persoanelor care revin în România.

Altfel, în aceeași zi, tot la Galați, un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost depistat că nu a respectat regulile impuse în această perioadă a stării de alertă. În momentul în care a fost verificat de oamenii legii, el nu a fost găsit la domiciliu așa cum ar fi trebuit, în condițiile în care se afla în izolare.

Polițiștii l-au apelat pe telefon, iar acesta a explicat că nu avea cunoștință despre interdicția de-a pleca de la domiciliu. Și el a fost amendat și a fost plasat în carantină instituționalizată într-un spaţiu special amenajat, de pe raza municipiului Galaţi.