Evenimentul Zilei > International > Deutsche Bank, amendată cu 150 de milioane de dolari. Care este motivul
Deutsche Bank, amendată cu 150 de milioane de dolari. Care este motivul

Deutsche Bank, amendată cu 150 de milioane de dolari. Care este motivul

O agenţie guvernamentală americană a anunţat marţi că a impus o amendă în valoare de 150 de milioane de dolari băncii germane Deutsche Bank, informează Agerpres.

Deutsche Bank este acuzată că nu a fost suficient de vigilentă în relaţiile sale cu Jeffrey Epstein, la aproape un an după sinuciderea în închisoare a cunoscutului miliardar newyorkez acuzat de trafic de minore.

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare de la New York (DFS) a reproşat băncii germane că a validat sute de tranzacţii în valoare de milioane de dolari, care ar fi trebuit, având în vedere reputaţia miliardarului newyorkez, să îi atragă atenţia.

„Băncile sunt în prima linie de apărare când vine vorba de a împiedica criminalitatea prin intemediul sistemului financiar…În cazul Jeffrey Epstein, chiar dacă ştia care este cazierul său, în mod impardonabil, banca nu a reuşit să detecteze sau să împiedice tranzacţii suspicioase în valoare de milioane de dolari”, a declarat Linda Lacewell, responsabil al DFS.

Autoritatea a subliniat că aceasta este prima acţiune de acest fel adoptată împotriva unei instituţii financiare pentru relaţiile sale cu Epstein.

Jeffrey Epstein a fost găsit decedat la vârsta de 66 de ani în celula sa de la MCC pe 10 august 2019, unde se afla încarcerat în aşteptarea procesului în care urma să fie judecat pentru trafic sexual cu minore.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: