Evenimentul ZileiSocialDetalii şocante despre mama adolescentă care şi-a lăsat bebeluşul să moară de foame

Detalii şocante despre mama adolescentă care şi-a lăsat bebeluşul să moară de foame

Detalii şocante despre mama adolescentă care şi-a lăsat bebeluşul să moară de foame
Mama adolescentă care şi-a lăsat bebelușul să moară de foame pentru o petrecere de șase zile cu ocazia împlinirii a 18 ani, mai abandonase bebeluşul de alte 11 ori.

Verphy Kudi (foto), acum în vârstă acum de 19 ani, a pledat vinovată de omucidere după ce a fost surpinsă pe camerele video, lăsând-o pe micuţa Asiah singură în apartamentul din Brighton.

Verphy Kudi a fost acuzată după ce a murit bebelușul ei Asiah - dar ar fi lăsat-o singură de 11 ori înainte de moarte

Detalii şocante despre mama adolescentă care şi-a lăsat bebeluşul să moară de foame

Detaliile prezentate de acuzare la o ședință judecătorească anul trecut arată că Kudi și-a lăsat copilul nesupravegheat de zeci de ori. Prima dată a fost cu mai puțin de două luni înainte ca bebeluşul să moară în decembrie 2019, a dezvăluit Times.

Sally Howes, QC, a declarat în ședința de cauțiune pentru Kudi, pe 23 octombrie anul trecut, că nu există un sistem pentru a intra sau ieși din Curtea Gocher – unde locuia tânăra mamă.

Mai mult, despre tânăra mamă se spune că nu este la prima abatere de acest gen, au mai fost 11 ocazii când a lăsat copilul nesupravegheat – inclusiv atunci când a părăsit-o Asiah după care a murit. Șapte dintre incidente sunt tratate ca „grave” de către acuzare.

De asemenea, se mai spune că Kudi a lăsat bebeluşul nesupravegheat pentru perioade lungi și scurte de timp.

Mama a recunoscut uciderea omului în martie

Grupul YMCA DownsLink, care conduce Gocher Court, a confirmat că era „conștient de un incidentul” care o implica pe Kudi la mijlocul lunii octombrie 2019. „Incidentul a fost trimis la acea vreme autorităților competente”, a declarat organizația de caritate.

O rudă a lui Kudi a spus aseară: „Niciun membru al familiei nu a fost contactat sau informat despre acest lucru și este prima dată când am auzit că au apărut aceste probleme”.

Datele adunate de poliția din Sussex au arătat că Kudi a participat la petreceri în Londra, Coventry și Solihull în timpul petrecerii de șase zile  cu ocazia împlinirii a vârstei de 18 ani.

Mama ucigaşă, după ce s-a întors acasă, a sunat la 999 spunând că bebelușul ei nu se trezeşte

Bebeluşul a fost dus de urgență la Spitalul de Copii Royal Alexandra din Brighton, dar a fost declarat  mort la sosire.

Un examen post-mortem și testele criminalistice ulterioare au descoperit că bebelușul a fost deshidratat și a murit de foame și din cauza neglijenței.

Kudi a pledat vinovat de omucidere în perioada 4-12 decembrie. Ea trebuia să fie judecată mai târziu în acest an, dar pledoaria ei a fost acceptată de acuzare.

Mama va fi condamnată pe 28 mai în așteptarea unui raport de psihologie. Judecătoarea Christine Laing QC a dispus ca toate înregistrările serviciilor sociale referitoare la caz să fie divulgate apărării înainte de condamnare.

Brighton and Hove Safeguarding Children Partnership (BHSCP) a spus: „Suntem profund întristați de moartea tragică a lui Asiah.

Inspectorul-șef, Andy Wolstenholme, a declarat; „Acesta a fost un caz deosebit de dureros pentru echipa mea și pentru mine,  a provocat o mare tristețe în rândul familiei Verphy și a numeroaselor agenții care au sprijinit Verphy și Asiah”, relatează The Sun.


Accesează: