S-a vorbit mult despre studiile care se fac referitoare la un vaccin împotriva Covid-19. Ni s-a spus că va dura de la un an până la 18 luni pentru ca un vaccin Covid-19 să primească toate certificările necesare și să fie distribuit în întreaga lume, dar firma Johnson & Johnson consideră că poate reduce această întârziere. Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi deja pe piață la începutul anului 2021, a anunțat Johnson & Johnson, potrivit 7sur7.be.

Cu ajutorul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite, firma ar avea un buget de un miliard de euro (aproape 906 milioane de euro) pentru a investi în cercetarea vaccinului. Ceea ce accelerează procesul și, potrivit firmei, în septembrie 2020 ar urma să aibă loc primele studii clinice pe oameni.

Astfel, primele vaccinuri ar putea fi injectate în populație la începutul anului 2021. În plus, Johnson & Johnson s-a angajat să-și crească capacitatea de producție globală. Într-o primă fază, obiectivul este elaborarea cât mai rapid posibil a vaccinului potrivit. A doua fază va consta în livrarea unui număr de un miliard de doze în întreaga lume. Vaccinul ar trebui să aibă un preț rezonabil și să nu fie destinat profitului pentru întreprinderi.