Evenimentul Zilei > Politica > Demisie surprinzătoare în USR: „A fost o decizie grea. Privesc spre viitor”
Demisie surprinzătoare în USR: „A fost o decizie grea. Privesc spre viitor”

Demisie surprinzătoare în USR: „A fost o decizie grea. Privesc spre viitor”

Demisie de răsunet în USR. Florina Presadă a decis că este momentul să părăsească formațiunea politică alături de care a crescut din 2016.

Demisie fulger în USR. Florina Presadă a anunțat că și-a înaintat demisia din USR, după patru ani de zile în care spune că a învățat foarte multe.

Florina Presadă a mai spus că a fost o decizie grea, dar că nu se mai regăsește în această construcție politică.

De asemenea, propunerea USR pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Călin Badiu, a convins-o pe Florina Presadă că e momentul să plece.

Demisie grea în USR: Florina Presadă a decis că este momentul să plece

„Momentul despărțirii de USR.

Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme, iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare.

Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, a spus Florina Presadă.

Clasa politică nu mai este la fel ca în 2016

„Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului.

Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face.
Nu v-am mințit, am crezut și am acționat sincer în orice moment. Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi și am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credința că se poate și altfel.

Și se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi. Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică. Așa că rămânem împreună și iubim România cu ochii deschiși!”, a transmis Florina Presadă pe Facebook.