Evenimentul Zilei > International > Demisia lui Vasile Blaga, în presa internaţională
Demisia lui Vasile Blaga, în presa internaţională

Demisia lui Vasile Blaga, în presa internaţională

Ştirea cu scandalul dintre autorităţile din România, urmată de demisia ministrului de interne, Vasile Blaga, în urma protestului poliţiştilor neautorizat de la Cotroceni a atras atenţia şi jurnaliştilor străini.

Ministrul român de interne, Vasile Blaga, şi-a anunţat demisia, astăzi, la trei zile de la manifestaţia ilegală la care au participat 5.000 de poliţişti, relatează France Presse. Protestatarii au scandat sloganuri injurioase la adresa preşedintelui Traian Băsescu.
"În această dimineaţă îmi prezint demisia. E un gest de onoare", a declarat Blaga în timpul unei conferinţe de presă.
În urma protestului, preşedintele şi premierul au renunţat la escorta poliţiei. Informaţiile au fost preluate şi de cotidianului francez Le Figaro ori de Le Nouvel Observateur.
Jurnaliştii francezi scriu că la protestul de vineri poliţiştii şi-au aruncat în faţa Palatului Prezidenţial caschetele cu însemnele statului român.
Şi Earthtimes.org notează că minsitrul Vasile Blaga a demisionat ca să nu pună în pericol aderarea României, anul viitor, la Spaţiul Schengen.
Ministrul demisionar a mai spus că cei care sunt responsabili de organizare protestului vor fi sancţionaţi, precizează şi Euronews.
Protestele în România, continuă
Associated Press titrează că Blaga, un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, a spus că demisa lui e una de onoare.
Blaga a mai precizat că protestul poliţiştilor a fost ilegal şi că aceştia au uitat jurământul pe care l-au depus când au devenit ofiţeri de poliţie.
AP conchide că protestele în ţara noastră faţă de scăderile salariale cu 25% vor continua şi în această săptămână.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: