Declarațiile șefului statului vin în condițiile în care încă un român a murit în Afganistan, în urma unui atentat cu mașină-capcană produs la Kabul.

De asemenea, termenul pentru interimatul anumitor ministere, după retragerea ALDE de la guvernare, este pe sfârșite.

„Am primit, din Afganistan, o nouă veste dureroasă. Un militar român și-a pierdut viața la Kabul. Sunt alături de familia îndurerată și îi transmit condoleanțe. Îl voi decora pe bravul nostru soldat cu Ordinul Național Steaua României. Le suntem recunoscători soldaților. Prin prezența militarilor români, țara noastră participă activ la menținerea securității internaționale.”, a declarat președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că refuză propunerile înaintate pentru miniștri interimari.

„Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din toți acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii. Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă acest joc politic meschin și ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniștri interimari.  Sa fie clar: guvernul actual si-a schimbat componenta politica. Constitutia indica fara echivoc ce trebuie sa fac prim-ministrul. Este datoria doamnei premier sa mearga de urgenta in Parlament si sa obtina votul de validare. Guvernul nu mai are legitimitate din 26 mai”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: