Dac? întrebi zece români ce ?tiu ei despre buc?t?ria ar?beasc?, nou? dintre ei î?i vor spune invariabil ?aorma, falafel ?i kebap. Procentul se men?ine cam la fel ?i dac? vine vorba despre greci. Aici, tzatzikiul ?i musacaua sunt cuvintele de baz?.
Cât despre gastronomia indian?, în afar? de faptul c? vaca nu e aliment pentru indieni ?i c? mâncarea lor e foarte picant?, restul r?mâne înv?luit în mister.
Cu toate astea, în Capital?, au ap?rut, în ultimii ani, puzderie de restaurante ar?be?ti, asiatice ?i câteva cu specific grecesc. Unele sunt deja repere pentru gurmanzii autohtoni.
Incursiunea noastr? culinar? continu? cu trei cârciumi: una libanez?, alta greceasc? ?i a treia, indian?. Trei ??ri, tot atâtea culturi ?i sumedenie de arome ?i gusturi. Un mini-ghid de citit pe burta goal?!
Citi?i mâine în edi?ia tip?rit? a Evenimentului zilei sau dup? miezul nop?ii, pe www.evz.ro, un nou „periplu” gastronomic cu escale în Liban, India ?i Grecia
CITI?I ?I:

  • DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Cum a ajuns turta de mei a lui ?tefan cel Mare tribut la chiftelele turcilor!
  • DE VEGHE PRIN CARCIUMI. Mu?chi de vit? cu trufe, m?sline verzi pane ?i „Rulad? Tiraspol”!
  • DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Ra?? fiart? ?ase ore în untur?, tocan? de molu?te ?i caviar cu votc?!
  • EXPLOZIA DIN CENTRUL ISTORIC! O distrac?ie de miliarde în inima Capitalei | VIDEO