De fapt, nu există legume. Iată de ce ar trebui să le mănânci oricum

De fapt, nu există legume. Iată de ce ar trebui să le mănânci oricum Sursa foto: Crystalsahara | Dreamstime.com

Noi descoperiri despre legume. Legumele nu sunt reale în botanică, dar ele sunt un termen generic pentru multe tipuri de plante comestibile. Morcovii, sfecla, salata, spanacul, țelina, sparanghelul și verdețurile precum broccoli, anghinarele și conopida sunt adevăratele rădăcini ale plantelor. Fructele, cum ar fi ardeii și roșiile, sunt clasificate din punct de vedere botanic drept fructe. Castraveții, dovleceii, vinetele și avocado sunt, de asemenea, clasificate drept fructe datorită anatomiei lor.

Definiția legumei

În horticultură, o legumă este definită ca fiind orice plantă erbacee care își încheie ciclul de viață într-un sezon de creștere, o parte din ea fiind consumată fie gătită, fie crudă în timpul mesei principale. Definiția juridică a legumei față de fruct a fost stabilită în timpul unui caz al Curții Supreme a SUA din secolul al XIX-lea, care a concluzionat că roșia este o legumă.

Legume, fructe

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ce spun experții

Experții nu recomandă consumul oricăror rădăcini, tulpini și frunze de legume. De exemplu, rubarba are frunze otrăvitoare, așa că este important să consumați plantele numite în mod obișnuit legume. Legumele sunt sănătoase, cu conținut de vitamine, minerale și fibre. De asemenea, acestea pot fi consumate în condiții de siguranță la magazinele alimentare.

Prețurile la legume, tot mai mari

Legume. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Înțelegerea diferitelor părți ale legumelor și a nutrienților acestora poate ajuta oamenii să mănânce bine. O căpățână de broccoli este o sursă excelentă de nutrienți, în timp ce tulpina verde este bogată în fibre și nutrienți. S-a constatat că un consum regulat de produse înflorite, cum ar fi broccoli și conopida, scade riscul de cancer. Bolile de inimă sunt încă ucigașul nr. 1 din Statele Unite, iar dacă mâncați suficiente fructe și legume, vă reduceți riscul de boli de inimă, obezitate, diabet și alte boli cronice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consumul de legume este esențial

Consumul unei varietăți de legume este esențial, deoarece fiecare dintre ele are diferite substanțe nutritive benefice. Frunzele verzi cu frunze închise, precum spanacul și varza kale, sunt surse excelente de fitonutrienți, în timp ce morcovii ajută la întărirea vederii nocturne. Legumele și fructele bogate în potasiu, cum ar fi cartofii și dovleacul, pot ajuta la scăderea și menținerea tensiunii arteriale.

Pentru părinții care doresc să îi determine pe copiii mici să mănânce fructe și legume, prezentarea anatomiei plantei, în timp ce le descrie culorile, gustul și textura, ar putea fi o modalitate distractivă și educativă de a le prezenta exploratorilor timpurii alimentele bogate în nutrienți, potrivit CNN.