De ce nu este bine să bei apă în timpul meselor. Ce mari probleme pot să apară

De ce nu este bine să bei apă în timpul meselor. Ce mari probleme pot să apară sursa: arhivă EVZ

Specialiștii au dezvăluit de ce nu este bine să bem apă în timpul meselor. Oamenii care fac acest lucru riscă să se confrunte cu probleme de sănătate, dar și cu senzații neplăcute.

Majoritatea oamenilor simt nevoia să bea un pahar de apă în timpul meselor, dar specialiștii îți recomadă să eviți asta. Persoanele riscă să se confrunte cu probleme de sănătate grave sau sa agraveze anumite afecțiuni.

În cazul în care bei apă în timp ce mănânci, sucul gastric va fi diluat și descompunerea alimentelor va fi îngreunată. De asemenea, pot apărea crampe ale peretelui intestinal pentru că apa va încetini procesul firesc de digestie. Medicii au mai precizat că un pahar cu apă în timpul mesei poate crește nivelul de insulină, iar glucoza alimentelor se va transforma automat în grăsime.

Apa în timpul meselor provoacă și aciditate. Această reacție provine tot din pricina faptului că apa diluează sucul gastric, făcând amestecul mai gros decât în mod normal, potrivit Cancan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Supra-hidratarea, o reală problemă

Specialiștii au mai declarat că nu doar deshidratarea este o problemă, ci si supra-hidratarea. Prea multă apă poate duce la intoxicație cu apă, cunoscută și sub denumirea de hiponatremie, care provoacă inundarea interiorului celulelor din cauza nivelului anormal de scăzut de sodiu din sânge.

Potrivit lui Tamara Hew-Butler, PhD, profesor de științe de la Universitatea Oakland din Rochester, MI, consumul de apă excesiv poate duce la umflarea creierului. „Creierul tău se poate umfla cu aproximativ 8 până la 10% înainte de a ajunge la craniu și îți împinge trunchiul creierului afară”, spune Hew-Butler.

O altă greșeală pe care o fac oamenii este să bea apă și atunci când nu le este sete. Organismul nu trebuie forțat, iar orice lucru făcut în exces devine periculos. „Corpurile noastre sunt programate să lupte împotriva deshidratării, deoarece am trăit întotdeauna cu frica de a nu avea suficientă, așa că avem toate aceste mecanisme încorporate pentru a ne proteja”, spune Hew-Butler. „Unul dintre aceste mecanisme pe care le au şi animalele este setea. Setea este monitorul individual al fiecărui corp care îi informează dacă au nevoie de mai multă apă. Cu cât ai nevoie de mai multă apă, cu atât ţi este mai sete”.