Deputatul a motivat amânarea prin faptul că raportul Comisiei pentru Muncă nu a ajuns la Biroul Pemananet, astfel legea nu a putut fi inclusă pe ordinea de zi. Voci din Opoziție spun că principalul motiv este reprezentat de majorității de către Putere, astfel au preferat să amâne, decât să piardă la vot.

Votul pe Legea pensiilor ar putea reprezenta un eșec pentru coaliția PSD-ALDE, deoarece au pierdut, în urmă cu câteva zile, odată cu plecarea unor deputați la PRO România, majoritatea la Camera Deputaților. Coaliția de guvernare are 163 de deputați, iar majoritarea este de 165. PSD-ALDE au nevoie de majoritate pentru susținerea proiectelor în Parlament, însă nu doar demisiile din partid le dau bătăi de cap. Mai nou, plecările parlamentarilor din țară, în interes de serviciu sau nu, pot avea efecte negative atunci când se votează un proiect de lege.

Și Opoziția pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar faptul că social-democrații nu mai au majoritate în Camera inferioară pare să-i facă mai optimiști. Nici UDMR nu s-a poziționat clar în legătură cu susținerea Legii pensiilor.

Tot miercuri este așteptată și premierul Viorica Dăncilă să susțină un discurs în Parlament în privința preluării președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România.