Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Savu şi-a depus candidatura ca independent la Primăria Ploieşti
Daniel Savu şi-a depus candidatura ca independent la Primăria Ploieşti

Daniel Savu şi-a depus candidatura ca independent la Primăria Ploieşti

Senatorul Daniel Savu anunţă că şi-a depus, ieri, la Biroul Electoral Municipal, candidatura ca independent la funcţia de primar al Ploieştiului.

Într-o postare pe blogul personal, Savu "garantează" că, dacă va fi ales primar, îşi va păstra statutul de independent şi arată că soluţia pentru o altfel de administraţie la Ploieşti este detaşarea faţă de modul în care partidele au demonstrat până acum că pot conduce oraşul.

"Vreau să mulţumesc celor peste 2.600 de ploieşteni care au semnat pe listele de susţinători (…), la fel prietenilor şi colegilor care mi-au acordat sprijin, celor care mi-au transmis să merg mai departe cu încredere pe acest drum, să opresc haosul şi să fac ordine în oraş. Vreau să îi asigur pe toţi, inclusiv pe acei ploieşteni care mi-au spus că nu vor veni la vot sau că nu mă votează, că sunt gata să îi ascult în continuare, să trag concluziile care se impun din atitudinea lor şi să le readuc încrederea că Ploieştiul se poate schimba. Aşa cum mi-am asumat public, dacă voi fi ales primarul Ploieştiului, garantez că îmi voi păstra statutul de independent. Am convingerea că detaşarea de felul în care partidele au demonstrat până acum că pot să conducă oraşul reprezintă soluţia pentru a impune un alt ritm şi întoarcerea administraţiei către cetăţeni", a scris Daniel Savu pe blogul său.

Savu a demisionat, la sfârşitul lunii martie, din PSD, după aproape 20 de ani de activitate în formaţiunea politică, el explicând că această decizie este un semnal de alarmă faţă de personajele "compromise" care reprezintă PSD în Prahova.

Până în prezent au depus liste de candidaturi pentru alegerile locale din iunie PNL şi PSD.

PSD, din partea căruia va candida la Primăria Ploieşti actualul viceprimar cu atribuţii de primar Cristian Ganea, a depus atât listele pentru Consiliul Local, cât şi listele pentru Consiliul Judeţean.

Liberalul Adrian Dobre, fost prefect de Prahova, şi-a depus candidatura pentru Primăria Ploieşti, PNL depunând şi listele pentru Consiliul Local Ploieşti.