Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Funeriu: ”Mi se par cam rasiști francezii ăștia!”
Daniel Funeriu: ”Mi se par cam rasiști francezii ăștia!”

Daniel Funeriu: ”Mi se par cam rasiști francezii ăștia!”

Funeriu ironizează Franța: cere libertate, egalitate și fraternitate pentru radicalii din toate religiile.

Marți, guvernul francez a anunțat într-un comunicat citat de AFP și transmis de Agerpres că, începând cu anul 2014, informațiile franceze au dat afară 16 persoane „pentru potențiala radicalizare a lor sau a anturajului lor”. Excluderea celor 16 persoane din serviciile de informații a fost făcută înaintea asasinatului din 3 octombrie 2019, când un informatician care lucra pentru Direcția de Informații, Mickael Harpon, a ucis patru persoane în incinta prefecturii poliției din Paris.

Guvernul de la Paris mai spune că a luat o e serie de măsuri în sensul consolidării securității interne a serviciilor de informații:  ”Începând cu acest an, formarea iniţială şi apoi permanentă asupra primelor semne de radicalizare va fi sistematizată în cadrul serviciilor şi în cadrul academiei de informaţii”, se arată în text.

În acest context, Daniel Funeriu, fost Ministru al Educației a făcut o serie de comentarii pe pagina sa de Facebook. El îi consideră „rasiști” pe francezi, pentru că nu i-au dat afară și pe radicalii creștini, atei sau budiști. „Citesc că serviciile secrete franceze au descoperit în rândurile lor, și dat afară, 16 radicali islamiști. Mi se par cam rasiști francezii ăștia pentru că nu ne spun și câți radicali creștini, atei sau budiști au descoperit. Câtă ură confesională…”, a scris Funeriu.