Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniel Funeriu, mesaj dur pentru 1 Decembrie: „E inutil…”
Daniel Funeriu, mesaj dur pentru 1 Decembrie: „E inutil…”

Daniel Funeriu, mesaj dur pentru 1 Decembrie: „E inutil…”

Daniel Funeriu, în pragul zilei de 1 Decembrie, a transmis un mesaj atipic românilor. 

Prin mesajul său, Daniel Funeriu invocă problemele cu care se confruntă România și care pot fi rezolvate doar printr-o „refondare morală”.

„În (aproape) ajun de Zi Naţională îmi vine să vă spun că e inutil să căutați în măsuri de natură tehnică (legi, HGuri…) vreo ameliorare semnificativă a situației acestui neam. Estropierea reperelor axiologice, prin acceptarea ca firesc a unor comportamente lipsite de etică și morală, este originea răului care țâșnește purulent la fiecare Colectiv, viol, dezinsecție criminală, mort din cauză de nozocomiale sau nevaccinare. Soluția, dragii mei, e o refondare morală, căci fără ea clădim zgârie-nori pe mlaștina propriei noastre neputințe. Așa cum încep să arate lucrurile vă doresc multă răbdare. La Mulți Ani dragii mei, oriunde vă aflați!”, a declarat Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu, inițiativă pentru românii din diaspora

Românii din străinătate au votat masiv la alegerile prezidențiale din acest an și astfel, s-a pus în spațiul public problema creșterii numărului de locuri în Parlament pentru Diaspora. Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, vine cu o variantă care ar putea avea și mai mult succes: crearea unui partid.

„Există un singur mijloc de a ne asigura că se dau 30-40 de locuri în Parlament diaspora adevărate: fondarea Partidului Diaspora şi adeziuni în masă. De ce? E puțin tehnic, sper să urmăriți: potențialul e de 1.5 milioane de voturi în exterior. Ceea ce, dacă sunt puține locuri de parlamentar în diaspora, înseamnă, prin redistribuire, un număr mare de locuri din circumscripțiile naționale luate de Partidul Diaspora partidelor tradiționale. Deranj maxim, care are o singură rezolvare: locuri multe pentru Diaspora. Astfel un eventual scor mare al acestui partid nu ia din locurile din teritoriul național. Sediul, făcut într-o fabrică de plăcuțe suedeze”, a declarat Daniel Funeriu, ministru în Guvernul PDL.