Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș plânge după scaunul de guvernare: „Același Iohannis care a ieșit în stradă aduce PSD la putere”
Dacian Cioloș plânge după scaunul de guvernare: „Același Iohannis care a ieșit în stradă aduce PSD la putere”

Dacian Cioloș plânge după scaunul de guvernare: „Același Iohannis care a ieșit în stradă aduce PSD la putere”

USR are și experiența opoziției, dar și pe cea a guvernării, lucru care motivează partidul să facă opoziție puternică împotriva noii guvernări, a transmis Dacian Cioloș. Liderul USR a reiterat, parcă lăcrimând după scaunul de la conducerea României la care a renunțat, de altfel, de bunăvoie, că PNL și-a înșelat electoratul care a avut încredere în schimbările și reformele promise.

„Din păcate, nici PNL, nici UDMR și nici președintele Iohannis nu și-au dorit aceste reforme și nu au fost interesați cu adevărat de modernizarea României. Una au spus în campanie, și alta au făcut după ce au ajuns la putere. Pentru că felul în care USR a lucrat i-a deranjat, iată că astăzi se simt mai bine în brațele PSD.

Dacian Cioloș tânjește după scaunul de guvernare

Au găsit în felul acesta un partener perfect pentru adevăratele lor obiective”, a declarat Dacian Cioloș, după ce partidele PNL, PSD și UDMR din viitorul Guvern Ciucă au primit votul de învestitură.

Liderul USR a repetat, joi, 25 noiembrie, că PNL „a înșelat” voturile cetățenilor care și-au dorit cu adevărat modernizarea și reformarea României, precum și rezolvarea situațiilor generate în anii trecuți de guvernare de către „partidul cel mai corupt pe care l-a avut România din 1989 încoace”.

„Același Iohannis care a ieșit în stradă aduce PSD la putere”

„PNL-iștii și președintele Iohannis îl fac astăzi vicepremier pe domnul Sorin Grindeanu, cel care cu OUG 13 a scos români în stradă, l-a scos inclusiv pe președintele Iohannis în stradă. Astăzi, iată, același PNL și același Iohannis îl aduc la putere, la guvernare pe domnul Grindeanu, ca un simbol, de fapt, al refacerii acestei coaliții monstruoase.

Este o rușine și o gravă deturnare a votului. Și atunci cum să ne mai mirăm că oamenii nu mai au încredere în stat și în politicieni, în instituții, când vedem oameni care fac rău românilor și, iată, pe vreme de pace socială, ajung din nou la putere?”, s-a mai exprimat Dacian Cioloș.

În altă ordine de idei, senatoarea Anca Dragu, care a fost înlăturată din funcție miercuri, 24 noiembrie, a acuzat programul de guvernare al noii coaliții PNL-PSD-UDMR, precizând că nu a mai văzut unul „mai prost și mai incoerent”.

„Suntem în opoziție și vom urmă cu atenție cum se cheltuie banul public, pentru că aceasta a fost miza acestei coaliții. Liberalii au fost colegii noștri și ne miră să vedem unde au ajuns. Au fost într-o luptă aparentă cu PSD, au pierdut ministere importante, dar totuși ceva i-a mânat să meargă mai departe”, a spus Anca Dragu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: