Cupa campionilor

Cupa campionilor

Dinamo a fost premiata pentru castigarea titlului. "Singurul vis care ne-a mai ramas este sa jucam in grupele Ligii", admite Danciulescu.

Cel de-al 18-lea titlu din istorie a fost sarbatorit sambata seara cu fast de dinamovisti. Muzica de calitate, focuri de artificii, confetti, torte, spartani, cai si caini au fost ingredientele unui show nemaivazut pe vreo arena din Romania. A existat si un detaliu care insa n-a reusit sa strice noaptea magica a campioanei: meciul din etapa a 33-a cu Unirea Urziceni, pierdut cu 2-1 de echipa lui Mircea Rednic. Dinamo nu mai fusese invinsa pe teren propriu in Liga I de pe 13 mai 2006.

Seara de vis a „cainilor” a inceput imediat dupa terminarea jocului. Spectatorii au invadat terenul, fiind cu greu convinsi sa revina in tribune, pentru ca festivitatile sa poata incepe. Pe gazon au intrat apoi calaretii si „spartanii” dotati cu caini, iar la tribuna a doua si-a inceput recitalul Stefan Banica Junior.

„Elvis al Romaniei” a produs emotie fredonand imnul echipei si a extaziat asistenta cu refrenul „Campionii danseaza/Campionii se distreaza”. Jucatorii au fost premiati pentru castigarea campionatului, apoi au facut turul de onoare cu cupa in brate si cu medaliile la gat, in timp ce pe scena canta Phoenix.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dinamovistii au vrut sa fure, macar pentru o noapte, trofeul. Planul fotbalistilor a esuat, fiindca de la Dinamo inca n-au disparut „oamenii vigilenti” de teapa lui Tica Danilescu. „Cei de la club au sechestrat cupa. Facem poze cu trofeul si o sa dormim cu ele!”, s-a plans Ionel Danciulescu. „Singurul vis care ne-a mai ramas este sa jucam in grupele Ligii Campionilor”, recunoaste atacantul.

Lautari si meniu moldovenesc Dinamovistii vor participa asta-seara, la Slanic Moldova, la o megapetrecere cu lautari si manelisti. La cina, jucatorii vor avea parte de un meniu cu specific moldovenesc. Pentru meciul de campionat cu Ceahlaul, programat miercuri, antrenorul Rednic nu va deplasa tot lotul la Piatra-Neamt, urmand sa odihneasca vedete precum Bogdan Lobont. Campioana a vizitat ieri circuitul auto de la Casa Poporului. Dinamovistii au strans, din primele pentru titlu, 10.000 de euro pe care i-au donat lui Denis Pascovici, fiul bolnav al fostului lor coechipier.

Ii vor pe Kompany si Thijs Dinamo este pe cale sa dea o lovitura pe piata transferurilor. Campioana urmareste sa-si intareasca lotul, in perspectiva intrarii in grupele Ligii Campionilor, cu belgianul Vincent Kompany, legitimat in prezent la Hamburg. Pe lista lui Rednic se mai afla Bernd Thijs si Filip Daems (ambii de la Borussia M’gladbach). E posibil, de asemenea,  ca la Dinamo sa revina si Ionel Ganea.

MUSAFIRI NEDORITI

„La puscarie, Mitica la puscarie!” Cupa si medaliile de campioni le-au fost inmanate eroilor zilei de doi politicieni: pd-istul Adriean Videanu, primarul Capitalei, si prm-istul Dumitru Dragomir seful LPF. Asistenta i-a perceput pe cei doi ca pe niste musafiri nedoriti, taxandu-le dorinta de a iesi in fata. Galeria l-a fluierat pe Adriean Videanu si l-a injurat vartos pe Dumitru Dragomir.

Celui din urma i s-a strigat: „La puscarie, Mitica la puscarie!”. Videanu a mizat pe pedigree-ul sau de dinamovist cand s-a avantat pe podiumul de premiere. De-a lungul timpului, gruparea „ros-albilor” a fost ca un magnet pentru politicieni. Nici fostul premier Adrian Nastase nu se dadea in laturi sa se afiseze la succesele „cainilor”.

LIGA I

DINAMO - UNIREA URZICENI.................................................1-2 Marcatori: Cl. Niculescu (22) / Galamaz (55), Onofras (70)

DINAMO: Lobont 5 - Blay 6, Moti 5, R. Stefan 7, Pulhac 5 - Ze Kalanga 6 (85, L. Ganea), Margaritescu 6, Ad. Cristea 6 (89, Ropotan),  C. Munteanu 5 - Cl. Niculescu 7, Danciulescu 5. Antrenor: Mircea Rednic

URZICENI: Stelea 5 - Epaminonda 6, Galamaz 6, Rohat 6, Bordeanu 5 - C. Petre 5 (88, Balauru), V. Negru 6, Gomes 5, Cr. Constantin 6 (62, Paduretu 5) - Bilasco 5 (89, B. Stancu), Onofras 7. Antrenor: Dan Petrescu

> Stadion: „Dinamo”; Spectatori: 15.000; Arbitri: Cr. Balaj 6 - M. Savaniu 6, I. Mart 6