Cum să faci ouă poșate într-un minut. Nu ai nevoie nici de tigaie, nici de oțet 

Cum să faci ouă poșate într-un minut. Nu ai nevoie nici de tigaie, nici de oțet  Sursa foto: Facebook/ Ouă poșate

Cu un simplu truc, să faci ouă poșate este mult mai ușor. Acest tip de mâncare îi poate frustra chiar și pe cei mai încrezători chefi. Ouăle se sparg adesea în tigaie în timp ce se gătesc. Acest lucru se întâmplă din cauză că bucătarii folosesc o temperatură greșită a apei sau le fierb prea mult.

În loc de un albuș ferm cu un gălbenuș lichid în interior, oamenii rămân cu un ou cauciucat și spart. Metoda obișnuită de preparare a unui ou poșat este folosirea unei cratițe cu apă clocotită cu câteva picături de oțet alb. Este recomandat să se amestece în apă înainte de a fi adăugat oul.

Cum să faci ouă poșate mult mai simplu? 

Dacă sunteți în căutarea unui mod mai simplu de a găti oul, bucătarul francez Joel Mielle vă vine în ajutor. El spune că puteți folosi cuptorul cu microunde pentru a face acest preparat perfect.

„Pot înăbuși două ouă folosind această metodă mult mai repede decât prăjesc pâinea”, a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gătindu-l în cuptorul cu microunde, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la temperatura apei sau la supradozarea oului. Prepararea folosind această tehnică este practic o metodă pentru a crea de fiecare dată un fel de mâncare cu aspect și gust perfect.

Ingrediente

  • Un ou (la temperatura camerei)
  • O jumătate de cană de apă la temperatura camerei
  • sare
  • Cană sau castron
  • Șervețel de hârtie

Odată gătite, ouăle înăbușite pot fi servite cu următoarele pentru o mâncare delicioasă: pâine prăjită, avocado și o linguriță de unt.

Folosiți ouă cât mai proaspete pentru cele mai bune rezultate. Cele mai vechi pot dura mai mult să se gătească și pot afecta calitatea oului fiert. Dacă sunt ținute în frigider, ouăle trebuie scoase pe masă cu 30 de minute înainte de a fi gătite. Astfel, ele se vor încălzi și vor ajunge la temperatura camerei.

Cum să gătiți oul poșat perfect

  1. Umpleți o cană sau un bol până la jumătate cu apă de la robinet. Presărați puțină sare în apă și apoi spargeți ușor oul în recipient.
  2. Înțepați gălbenușul de ou cu o furculiță și apoi puneți recipientul în cuptorul cu microunde înainte de a-l găti timp de aproximativ un minut.
  3. Scoateți oul din cuptorul cu microunde.

Timpul de gătire al oului înăbușit depinde de tipul de cuptor cu microunde pe care îl dețineți. Cel mai bine ar fi să îl gătiți mai puțin de un minut. Dacă nu este gata, îl mai puteți prepara încă 10 secunde

„Cuptoarele cu microunde au puteri diferite. Din această cauză, ouăle se pot găsi mai repede sau mai încet. Puteți folosi la început o putere mai mic, după care o puteți crește constant. Ar trebui să verificați dacă este gata după 45 de secunde. Odată fiert, scoateți oul din recipient cu o lingură și puneți-l pe un prosop de hârtie”, a transmis bucătarul, conform mirror.com.

Revista presei