Cum putem să mâncăm tot ce vrem de Crăciun fără a ne îngrășa. Trebuie urmați doar câțiva pași

Cum putem să mâncăm tot ce vrem de Crăciun fără a ne îngrășa. Trebuie urmați doar câțiva pașiSursa foto: Iakov Filimonov | Dreamstime.com

În perioada sărbătorilor de iarnă toate persoanele se întreabă cât pot mânca din fiecare preparat pentru a nu se îngrășa. Mihaela Bilic a dat o serie de sfaturi pentru toți cei care se tem de kilogramele în plus.

Mihaela Bilic a spus ce preperate putem să consumăm în această perioadă și mai ales cum trebuie să le mâncăm. Românii profită de cele mai multe ori de mesele îmbelșugate ale sărbătorile de iarnă și nu mai țin cont care este proporția corectă. Nutriționista a explicat că există și varianta de a mânca din toate produsele de care ne este poftă fără a ne îngrășa.

Așadar, putem să ne simțim bine de sărbători dacă respectăm câteva sfaturi simple. Mihaela Bilic a spus că trebuie acordată o mare atenție modului în care sunt preparate mâncărurile pentru ca acestea să aibă și gust, dar să fie și de dietă. Nutriționistul a explicat că gospodinele trebuie să acorde o importanță mare produselor pe care le folosesc când pregătesc masa de Crăciun.

Ce a pregătit Mihaela Bilic pentru masa de Crăciun

Medicul nutriționist a adăugat că pentru ea Crăciunul înseamnă o „atmosferă de sărbătoare, multe decorațiuni și miros de mâncare bună. Înseamnă o casă plină de oameni, care se bucură să fie împreună. Înseamnă să primești și să dăruiești!”. În ceea ce privește preperatele pentru masa de Crăciun, Bilic a dezvăluit că în acest an va lua masa alături de familia sa unde vor fi prezente patru generații, iar ea s-a ocupat cu găsirea cadourilor potrivite pentru gazdele sale ceea ce i-a fost destul de greu.

Mai mult decât atât, nutriționistul a spus că nu este cea mai pricepută în ceea ce privește preparatele specifice mesei de Crăciun, dar are un ajutor de nădejde. „Din păcate, eu nu știu să gătesc decât mâncăruri care sunt gata în 10 minute, nimic elaborat și complicat. Deci, meniul de sărbători nu este punctul meu forte. Însă o am pe mama, care gătește fabulos și îmi compensează lipsa de talent. Chiar și așa, sunt cea mai bună la tocat ingredientele pentru salata de boeuf”, a mai spus Mihaela Bilic pentru Fanatik.