Evenimentul Zilei > International > Cum au ajuns frații Tate de la un apartament modest, la vile de lux. Când au venit în România nici nu se punea problema de Bugatti
Cum au ajuns frații Tate de la un apartament modest, la vile de lux. Când au venit în România nici nu se punea problema de Bugatti

Cum au ajuns frații Tate de la un apartament modest, la vile de lux. Când au venit în România nici nu se punea problema de Bugatti

Frații Tate merg aproape zilnic în fața procurorilor pentru a explica modul în care au reușit să facă averile fabuloase deținute astăzi. În timp ce bunurile le-au fost confiscate iar ei stau în Arestul Central al Capitalei, presa din străinătate vorbește despre modul în care au reușit Andrew și Tristan Tate să ajungă de la „apartamentul modest din Săcele, la Bugatti, trabucuri și avioane private”

Andrew și Tristan Tate au reușit să obțină averi fabuloase și să ducă o viață de lux, însă nu același lucru se întâmpla și la începuturile lor în România. Potrivit unei anchete realizate de presa din străinătate, prima locuință a celor doi frați este departe de luxul în care au locuit în ultimii ani. Când au venit la noi în țară, aceștia au stat în două apartamente din Săcele, în același imobil.

„Prima adresă românească a lui Andrew Tate este departe de stilul de viață strălucitor etalat de acesta în București, înainte de detenție: este vorba despre o clădire cu trei etaje, cu pereți galbeni, situată la mică distanță, cu mașina, de localitatea Săcele.

De la București până acolo, șoseaua șerpuiește prin pădurea acoperită de zăpadă, cu copaci cu ramuri înghețate până la vârfuri, în timp ce la orizont se văd munții – ca și cum ai conduce printr-o felicitare de Crăciun”, relatează un jurnalist britanic pentru BBC.

Potrivit acestuia, în parcarea imobilului unui au locuit frații Tate nu există mașini de lux, ci doar o Dacie și o Skoda. Un dezvoltator local susține că le-a vândut apartamentele celor doi frați undeva la finalul anului 2015 sau începutul lui 2016. Prețul a fost de 35.000 de euro pentru fiecare apartament. Imobilele nu au fost achitate cu bani în mână, ci au fost luate în rate. În acea perioadă nu dețineau nici prea mulți bani și nici mașini.

„Nu aveau mașini pe atunci. Își duceau prietenele la cumpărături cu taxiul”, își amintește Vasile Mezdrea, dezvoltatorul care le-a vândut fraților Tate apartamentele.

Cum au ajuns frații Tate în România

Andrew Tate nu s-a mutat singur în Săcele, ci alături de iubita lui britanică de la acea vreme, Melissa. La scurt timp, aceasta și-a achiziționat și ea un apartament în același bloc. Potrivit dezvoltatorului, tânăra nu era singura fată care locuia cu cei doi frați. Mai multe femei vizitau regulat aceste adresa. O sursă care a cerut să îi fie protejată identitatea susține că a primit mai multe plângeri potrivit cărora, în apartamentul de la parter al fraților Tate se văd „femei goale”.

Puțini dintre vecinii fraților Tate vor să vorbească despre cum erau cei doi sau ce se întâmpla în apartamentele lor.

„Erau disprețuitori, aroganți. Dar foarte discreți, nu era muzică, nu erau nici certuri”, spune o altă localnică. Aceasta a povestit și un incident care a avut loc în bloc. Cei doi frați își lăsau câinele, un ciobănesc german, liber prin bloc. O vecină a fost atacată de acesta și rănită.

Potrivit dezvoltatorului care le-a vândut apartamentele fraților Tate, cei doi s-ar fi mutat în România pentru că țara „are femei frumoase și traiul e mai ieftin”. Erau ambițioși și își doreau mult mai mult decât ce aveau, spune acesta.

Sebastian Vieru, un om de afaceri din Brașov, a fost cel care i-a adus pentru prima oară pe frații Tate în România. Cei doi britanici s-au remarcat în kickboxing, iar afaceristul român i-a contactat de mai multe ori în calitate de antrenori și comentatori pentru meciuri. Tot afaceristul este cel care le-a spus celor doi frați despre dezvoltatorul din Săcele și nevoia acestuia de fonduri pentru a termina de construit clădirea.

Frații Tate s-au îmbogățit rapid la noi în țară

Andrew și Tristan Tate au venit cu ceva fonduri din Marea Britanie, însă averea lor a crescut considerabil și destul de repede în România. Modul în care cei doi frați au reușit să se îmbogățească este anchetată în aceste zile de procurori. Apartamentele din Săcele le-au adus ceva profit fraților. Atunci când s-au mutat la București și au vândut imobilele, au câștigat câteva mii de euro.

Mutarea în Capitală a fost făcută după înființarea Talisman Enterprises, o companie care făcea bani din portaluri web. Firma nu a mai declarat profit din 2017. Sebastian Vieru și Georgiana Naghel, iubita lui Andrew Tate, sunt acționari ai firmei. În 2022, cei doi frați i-au oferit acesteia din urmă toate acțiunile firme și administrarea ei. Transferul firmei a avut loc după ce frații au început să fie cercetați de poliție.

Talisman Enterprises este asociată cu alte două firme. New Era Learning, înființată în 2022, a cărei unic acționar, administrator și beneficiar este Georgianei Naghel. Tot pe numele româncei a fost transferată, în luna august 2022, o firmă de consultanță, Groundbreaking Developments. Aceasta din urmă a fost vândută la finalul anului lui Abigail Tyson, un presupus apropiat al fraților Tate, potrivit bbc.com

Georgiana Naghel este în prezent în arest, împreună cu frații Tate și cu un alt cetățean român, Luana Radu.