De ce a fost angajată Tina Glandian de frații Tate. Avocata vrea ca milionarii să fie eliberați pe cauțiune

De ce a fost angajată Tina Glandian de frații Tate. Avocata vrea ca milionarii să fie eliberați pe cauțiune Sursa foto: INQUAM_Photos

Avocata Tina Glandian a acordat un interviu în care a explicat de ce a fost angajată de frații Tate. Ea a spus că dorește eliberarea acestora pe cauțiune, măsură prevăzută în Codul de Procedură Penală din România.

Tina Glandian, celebra avocată a fraților Tate a explicat care a fost motivul pentru care a fost angajată de milionari. „Nu sunt aici să profesez în afara justiției din România. Sunt aici pentru a oferi consiliere juridică în calitatea mea de avocat american clienților mei care sunt cetățeni americani și pentru a lucra alături de colegii mei români. Firma mea are o experiență vastă în cazuri de mare profil care au avut parte de acoperire mediatică intensă, cum ar fi acesta, și am fost chemați să asistăm echipa de aici pe baza acestei experiențe“, a spus Tina Glandian.

Totul se poate schimba

Avocata a explicat în cadrul unui interviu și de ce a spus că momentan clienții ei nu sunt puși sub acuzare, deși sunt inculpați oficial în acest dosar. „Am studiat legea penală din România și procedura în acest caz și mă consult continuu cu colegii mei români care îi reprezintă alături de mine pe frații Tate.

Din ce am documentat, iar colegii mei români au confirmat procuratura nu a emis un rechizitoriu în temeiul articolului 327 din codul de procedură penală, ceea ce înseamnă că ancheta este însă în desfășurare, iar acuzațiile pot fi încă modificate sau abandonate cu totul“, a mai spus Tina Glandian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Caz intens mediatizat

Ea a fost întrebată și ce a vrut să spună când a afirmat că există o presiune externă foarte mare în acest dosar. „Mă refeream la presiunile externe care sunt legate de cazurile importante în care publicul are idei preconcepute despre acuzații bazate pe titluri și reportaje din presă, în loc de dovezi reale. Cred în prezumția de nevinovăție și într-un proces echitabil.

Este destul de rar ca un caz să genereze atât de multă atenție în presa internațională. Cu mult înainte de sosirea mea în România au existat scurgeri de informații în mass-media despre presupusele probe în acest dosar. Motivul conferinței de presă a fost corectarea unora dintre informațiile greșite care au circulat cu privire la acuzații și starea procedurilor“, a mai spus avocata.

Eliberare pe cauțiune

Tina Glandian dorește să obțină eliberarea clienților ei pe cauțiune. „Din câte am înțeles procedura cauțiunii a fost introdusă în codul de procedură penală din România în 2014 și este o alternativă la arestarea preventivă. Potrivit celei mai recente recomandări a Comisiei Europene, arestarea preventivă ar trebui să fie o soluție de ultimă instanță. Colegii mei m-au informat că și în alte cazuri a fost acceptată eliberarea pe cauțiune“, a mai spus Tina Glandian, potrivit clujust.ro.

Frații Andrew și Tristan Tate au fost arestați la finalul anului trecut și sunt acuzați constituirea unui grup infracțional, lipsire de libertate și viol. Ei sunt suspectați că au exploatat sexual mai multe tinere. Milionarii susțin că sunt nevinovați.