Aşa cum îmi spunea un om cu experienţă, angajat de câteva decenii la Televiziunea Română, "la noi nu se va schimba niciodată nimic". Ştia despre ce vorbea. După o perioadă de agitaţie şi mici frământări, discursuri înflăcărate şi ameninţări cu ieşitul în stradă, lucrurile au intrat în normal.
S-a schimbat şi garda. Claudiu Săftoiu e preşedinte, Claudiu Lucaci e director (deocamdată) interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, iar Monica Ghiurco, coordonator al producţiilor de ştiri şi dezbateri.
Până acum. Vor urma şi alte schimbări, vor veni alţi oameni, alţi prieteni, rude sau foşti colaboratori. Ce mai urmează în scenariu? Întâi o perioadă de-o lună- două de linişte, deoarece noua conducere trebuie să se familiarizeze cu problemele instituţiei… Se va întocmi un raport cu tot ceea ce a fost în neregulă la fostele conduceri şi, în final, o conferinţă de presă despre măsuri.
Dar nu se vor lua pentru că… vor interveni multe probleme ce vor zădărnici orice tentativă. În tot acest timp audienţa Televiziunii Române scade, iar telespectatorii îşi amintesc din ce în ce mai rar de existenţa postului public. Dacă ar avea cineva curiozitatea să întrebe pe stradă câţi români s-au uitat astăzi la TVR, ar realiza că majoritatea nu l-au mai căutat de săptămâni. TVR se îndreaptă spre situaţia paradoxală de-a deveni o televiziune fără telespectatori. Şi vrea şi bani pentru asta.