„Amnisitia înseamnă readucerea în politică a liderilor, a politicienilor PSD scoşi de sistem din joc, prin binomul SRI-DNA. Năstase, Oprescu, Hrebenciuc, Dan Voiculescu, care revin pe cai mari pentru că amnistia înseamnă ca nu mai pot fi luaţi pentru niciun posibil dosar din ultimii 28 de ani”, a declarat Ion Cristoiu.

Conform jurnalistului, acesta ar fi motivul pentru care Liviu Dragnea nu își dorește cu adevărat o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. 

Duminică, Ion Cristoiu a comentat o eventuală cădere a Guvernului, în urma moțiunii de cenzură care va fi votată în Parlament săptămâna aceasta.

„Si daca scopul este caderea Guvernului, va fi un premier interimar, care timp de 45 de zile nu poate sa emita ordonante de urgenta. Atunci pun o intrebare, poate pare nebunesca: daca scopul este caderea guvernului, avem un guvern care nu poate da ordonante de urgenta, deci cu codurile si amnistia s-a terminat… Ceva imi spune ca miza este caderea guvernului si nu formarea rapida a unei noi majoritati”, a declarat Cristoiu.