"În ultimele luni, Traian Băsescu a susţinut în chestiuni esenţiale – precum statul de drept, bugetul, politica externă, fondurile europene etc., – poziţii pe care le-a îmbrăţişat de-a lungul anilor şi PDL. Acum, aceste puncte de vedere sunt apărate mai curând de jurnalişti şi activişti civici curajoşi decât de foştii tovarăşi de drum ai preşedintelui.
Am în vedere, ca şi în trecut, conducerea acestui partid, nu baza lui, care continuă să-l simpatizeze pe Traian Băsescu şi să-i apere ideile, violent contestate de Ponta, Antonescu & Voiculescu", arată Cristian Preda.
Potrivit acestuia, membri de vază ai PDL au decis să treacă de la tăcere la o atitudine şi mai pernicioasă. Preda amintește că Ioan Oltean l-a contrazis, săptămâna trecută, pe Băsescu în chestiunea oportunităţii deciziei de a organiza un referendum. De asemenea, Cezar Preda afirma deunăzi că PDL poate face opoziţie şi fără Băsescu. Iar Vasile Blaga  îi reproşa prin decembrie că deschide procese de intenţie şi că e neinformat, iar ieri a declarat că nu-i pasă dacă președintele va decide să nu-l susţină pe Predoiu la prezidenţiale.
"Şefii actuali ai PDL tac de fiecare dată când Băsescu e atacat sau are nevoie de sprijin pentru proiecte politice.  În schimb, Blaga şi compania sunt mereu pregătiţi să-i dea lecţii de politică, în primul rând despre tactica şi strategia de partid.Această atitudine are un efect direct: slăbirea opoziţiei faţă de USL", subliniază Preda.
Potrivit europarlamentarului PDL, publicul a resimțit dramatismul situaţiei şi a început să se teamă. "Într-o democraţie, un om – fie el şi preşedinte – nu se poate confrunta cu toţi ceilalţi. Are nevoie de propria tabără politică.
Cred că, peste câteva zile, va prinde un contur ceva mai clar gruparea de care e nevoie pe scena politică de la noi", a conchis Preda.
CITIŢI ŞI:

  • Vasile Blaga: Nu văd ca un dezastru dacă Traian Băsescu va susține alt candidat al Dreptei la prezidențiale