Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Preda: USL construieşte atacuri jalnice la adresa lui Viviane Reding
Cristian Preda: USL construieşte atacuri jalnice la adresa lui Viviane Reding

Cristian Preda: USL construieşte atacuri jalnice la adresa lui Viviane Reding

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a susţinut, la RFI că este contraproductiv pentru interesele României ca USL să o atace de dimineaţă până seara pe comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding.

"Viviane Reding a făcut în cazul României ceea ce a făcut şi-n cazul Franţei. În Franţa era un Guvern PPE, al lui Sarkozy şi în România era un Guvern socialist. Dânsa n-a schimbat reperele poziţiei Comisiei, în funcţie de culoarea Guvernului. Ea apără valorile statului de drept. Şi de asta ceea ce face în acest moment USL e contraproductiv de fapt, pentru că USL e la Guvern şi ar trebui să vadă în Comisie şi în doamna Reding, care gestionează dosare importante pentru noi, un partener. De altfel, Comisia asta şi aşteaptă, preşedintele Comisiei a dat celebra solicitare în 11 puncte şi se aşteaptă de la Bucureşti intrarea într-un mecanism de dialog şi de cooperare", a declarat Cristian Preda la RFI. 
Potrivit europarlamentarului, în loc să-şi vadă de guvernare, reprezentanţii USL  "construiesc atacuri destul de jalnice, aş zice, îmi cer scuze pentru termen, construiesc atacuri radicale, stigmatizând-o pe Reding!". 
"E persoana cu care vor trebui să se întâlnească, dacă vor să rămână la guvernare. Dacă pleacă de mâine, pot să ţină orice discursuri, dar atâta timp cât ei sunt interlocutorii doamnei Reding, a o face cu ou şi cu oţet de dimineaţă şi până seara e contraproductiv pentru interesele României, pentru că Guvernul negociază în acest moment în numele acestor interese cu doamna Reding. Or ei par să spună: nu discutăm. Şi ca să justifice această atitudine, cum spuneam, o denigrează pe doamna Reding de dimineaţă până seara", a mai spus europarlamentarul PDL.
Cu o zi înainte de dezbaterea din Parlamentul European cu privire la România, europarlamentarul liberal Renate Weber a atacat-o pe Vivane Reding, comisarul european pentru Justiţie, şi una dintre vocile cele mai critice la adresa derapajelor din România.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News