Cresc și taxele pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial. Ce tarife vor fi din 2023

Cresc și taxele pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial. Ce tarife vor fi din 2023 Sursa foto: Dreamstime.com

Camera Deputaților a decis să mărească tarifele pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial în 2023. Așadar, tariful pentru publicarea actelor în Partea I a Monitorului oficial va fi, anul viitor, de 154 de lei pentru fiecare pagină de manuscris, față de 146 de lei cât costă acum.

Potrivit decizie Camerei Deputaților, tarifele valabile în 2023 sunt: pagina de manuscris costă 154 de lei, iar pentru publicarea de acte vom scoate din buzunar 3 lei pentru fiecare pagina.

Cât privește anunțurile de pierderi de acte, persoanele jurdice vor plăti 22 de lei pe anunț. Actele instanțelor judecătorești a căror publicare este prevăzută de lege  vor costa 128 lei fiecare pagina de manuscris.

Același preț îl vor avea și publicarea hotărâri judecătorești care atestă calitatea de lucrător sau colaborator al Securității - 128 lei pentru fiecare pagina de manuscris, dar și alte hotărâri judecătorești care necesită publicarea în Monitorul Oficial al României, cum ar fi ordonanța judecătoriei privind pierderea, sustragerea sau distrugerea cecului ca instrument de plată, a cambiei și a biletului la ordin sau hotărârea instanței judecătorești rămasă definitivă, prin care se constată că proveniența bunurilor este justificată, respectiv că dobândirea unei cote-părți din avere sau a anumitor sume determinate nu are caracter justificat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se scumpesc și taxele pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial

Și publicarea concursurile prevăzute de lege vor costa tot atât pentru fiecare pagina, la fel vor costa și actele a căror publicare este prevăzută de lege. Publicarea anunțurilor privind regimul contractelor de concesiune, închiriere, vânzare de bunuri proprietate publică și privată, prevăzute de lege vor costa 128 lei/pagina de manuscris; iar publicarea anunțurilor privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, prevăzute de lege - 128 lei/pagina de manuscris.

Toate tarifele de mai sus conțin taxa pe valoarea adăugată. Există și o veste buna legat de persoanele fizice, care nu vor mai fi nevoite, să mai dea bani atunci când trebuie să publice în Monitorul Oficial pierderi de acte sau schimbări de nume.