Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi

Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi Sursa foto Arhiva EVZ

Costel Corduneanu, temutul interlop ieșean, va fi înmormântat în cursul zilei de vineri, 19 aprilie, în Cimitirul Eternitatea din Iași. Timp de trei zile, cât a durat priveghiul, pe la catafalcul său s-au perindat o mulțime de oameni.

 

Cunoscutul interlop ieșean, fost sportiv de performanță a murit din cauza unor probleme de sănătate. Trupul său a fost depus la un cunoscut restaurant din Iași, La Castel. Iar prin fața catafalcului s-au perindat, în cele trei zile de priveghi, o mulțime de oameni.

Costel Corduneanu omagiat de ieșeni

În ultimele trei zile, o mulțime de oameni s-au perindat pe la căpătâiul temutului șef al lumii interlope din Iași. Lângă sicriul lui Costel Corduneanu s-au adunat mormane de flori albe și roșii. Mai mult, cei mai cunoscuți maneliști din România au cântat, neîntrerupt, în memoria fostului interlop.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înmormântarea lui Costel Corduneanu a fost programată pentru ziua de vineri, 19 aprilie, începând cu ora 12.30. Ceremonialul religios și înhumarea propriu-zisă va avea loc la Cimitirul Eternitatea.

Familia îndurerată a primit mesaje de condoleanțe din toate colțurile țării, de la cei care l-au cunoscut pe Costel Corduneanu și care au dorit să-și transmită omagiile.

Priveghi de trei zile pentru temutul interlop

Costel Corduneanu a fost depus la restaurantul La Castel, din Iași. Iar oamenii au început să se perinde prin dreptul sicriului pentru a-și lua un ultim rămas bun de la temutul interlop. Lângă catafalc s-au adunat munți de flori, în timp ce pe fundal se auzeau manele de jale. Costel Biju, Cristi Nucă, Tzanca Uraganu, Ștefan și Narcis de la Bărbulești, precum și Florin Salam, au cântat pentru cunoscutul interlop.

Dan Bursuc, impresarul maneliștilor a depus o coroană de trandafiri albi, uriașă, la căpătâiul lui Costel Corduneanu. De asemenea, un alt interlop, din Vaslui, Ionuț Moșailov, apropiat al Cordunenilor a adus o coroană din flori roșii și albe, cu fotografia defunctului și cea a lui Ștefan cel Mare.

În vreme ce oamenii își luau rămas bun, pe un ecran uriaș rulau imagini din viața lui Costel Corduneanu. Participanții la priveghi au fost ospătați cu friptură de purceluș și berbecuț la proțap.

Un sobor format din 15 preoți a oficiat slujbele religioase conform tradiției, iar rudele și apropiații au jelit lângă sicriu.

Costel Corduneanu va fi înmormântat vineri

După cele trei zile de priveghi, înmormântarea a fost programată pentru vineri, 19 aprilie, la ora 12,30. Procesiunea va porni de la restaurantul La Castel și va ajunge la Cimitirul Eternitatea din Iași. Cum localul este situat în partea de nord a orașului, participanții vor trebui să parcurgă un traseu care va traversa zona Copou.

Este de așteptat ca interlopul Costel Corduneanu să fie condus, pe ultimul drum, de o mulție uriașă de oameni.

Drept urmare, forțele de ordine au luat măsuri pentru a evita orice incident neplăcut. Este de așteptat ca traficul să se blocheze, pe anumite tronsoane, din cauza mulțimii.