Evenimentul Zilei > International > Coșmarul pandemiei de coronavirus revine în forță. Metropola unde autoritățile au intrat în alertă și au cerut masca
Coșmarul pandemiei de coronavirus revine în forță. Metropola unde autoritățile au intrat în alertă și au cerut masca

Coșmarul pandemiei de coronavirus revine în forță. Metropola unde autoritățile au intrat în alertă și au cerut masca

Coronavirusul aduce din nou îngrijorarea în lume. New York se confruntă cu un nou val de COVID-19, alimentat de subvariante extrem de contagioase ale puternicei tulpini Omicron. Autoritățile au început să distribuie milioane de teste rapide și le recomandă cetățenilor să poarte masca medicală.

New York se pregătește să ridice din nou nivelurile de alertă cu privire la coronavirus. Este a două oară în această lună când autoritățile lansează avertizări. Orașul se apropie de un cincilea val al pandemiei, alimentat de subvariante extrem de contagioase ale puternicei tulpini Omicron. Autoritățile au anunțat că milioane de teste rapide vor fi distribuite.

Reprezentanții biroului primarului Eric Adams avertizează cu privire la un nou val de COVID-19, susținând că schimbări ar putea avea loc în „câteva zile”. De asemenea, au anunțat faptul că departamentul de sănătate va emite un nou aviz cu privire la purtarea măștii de protecție.

Un nou val de coronavirus ar putea lovi New Yorkul

New York se află într-o stare de alertă ”medie” COVID din 2 mai. Atunci au depășit un prag cheie, de 200 de noi cazuri zilnice la 100.000 de locuitori într-o perioadă de șapte zile. Starea de alertă „înaltă” va fi actualizată doar în cazul în care spitalizările COVID-19 vor atinge un punct de referință critic, de 10 noi internări la 100.000 de rezidenți.

În momentul în care starea de alertă a fost schimbată la „medie”, rata continuă de spitalizare era de 6,8 la 100.000 de rezidenți, în timp ce rata continuă a cazurilor noi a fost de 218,22. De atunci, ambele rate au crescut constant, la 9,2 și 303,33 acum.

Modificarea de alertă ridicată cu privire la coronavirus depinde de îngrijorarea cu privire la copleșirea sistemului de sănătate în ceea ce privește spitalizările. Până în acest moment, rata de spitalizare a rămas una gestionabilă. În ciuda faptul că numărul de cazuri este în creștere, pacienții prezintă simptome ușoare.

Oficialii din New York nu se așteaptă la o creștere severă, precum cea declanșată de omicron în ianuarie, dar se tem de necesitatea de a păstra resursele.

Nivelul de alertă ridicat de coronavirus anticipat de departamentul de sănătate nu va declanșa noi mandate COVID-19. Acest lucru se va lua în considerare doar în cazul în care nivelul de alertă ar fi actualizat la „foarte ridicat”. Acesta ar fi cel mai înalt dintre cele patru niveluri, susțin specialiștii din sănătate.

Autoritățile au lansat recomandări clare

Coronavirusul ne-a schimbat radical viața, iar de câteva luni majoritatea statelor au revenit la normal. Când am crezut că pandemia de COVID-19 a trecut, iată că numărul infectărilor crește. Autoritățile din New York au lansat recomandări pentru cetățeni. Oficialii intenționează să emită un aviz de sănătate prin care îndeamnă toți rezidenții să folosească măști de protecție de înaltă calitate – cum ar fi măștile KN95 și KF94 atunci când sunt în interior și în locuri publice, inclusiv în magazine alimentare, holuri, birouri, magazine și alte spații comune în care indivizii pot interacționa.

Avizul de sănătate despre care vorbesc autoritățile din New York va transmite, cel mai probabil, o urgență specială în ceea ce privește acoperirea feței pentru persoanele care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire gravă și deces din cauza COVID-19. În această categorie intră persoanele nevaccinate și cei trecuți de 65 de ani.

Persoanele care, din motive de sănătate, nu se pot vaccina, sunt sfătuite să evite locurile aglomerate și adunările neesențiale, în special cele în interior.