După 36 de ani, Cornel Dinu a acceptat să povestească, într-un interviu acordat gsp.ro, cum a decurs cea mai mare performanță a dinamoviștilor în cupele europene. Dezvăluirile sale aruncă în aer toată campania de calificări, până la semifinala pierdută cu Liverpool, din cauza practicilor neortodoxe la care au apelat dinamoviștii pentru a câștiga.

La aproape toate jocurile, susține Cornel Dinu, arbitrii au primit diverse sume de bani pentru a-i favoriza pe jucătorii români. Sumele erau de ordinul zecilor de mii de dolari, iar banii furnizați de Securitate care supraveghea buna desfășurare a operațiunii.

„Da’ sigur! Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: «Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac!», a relatat Cornel Dinu pentru gsp.ro.

Tot datorită valizelor cu bani, a trecut Dinamo și de Hamburg, a mai povestit Cornel Dinu. Potrivit spuselor sale, practica mituirii arbitrilor era generală, practicată și de alte echipe:

„Cu Hamburg, la fel, am dus geanta cu bani. Dar toți procedau așa! Dinamo a ajuns la acel nivel pe valoarea echipei, practica asta cu valizele pentru arbitri era generală, doar că românii țineau atunci la imaginea țării, conta! Iar despre sovietici se știa și că beau un ceai super-energizant, așa-zis «al urșilor”».

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE