Evenimentul Zilei > Actualitate > Copiii care nu merg la grădiniţă, primii care abandonează şcoala
Copiii care nu merg la grădiniţă, primii care abandonează şcoala

Copiii care nu merg la grădiniţă, primii care abandonează şcoala

Asociaţia Ovidiu Rom a lansat ieri o campanie de informare pentru promovarea educaţiei timpurii, care urmăreşte să-i aducă la grădiniţă pe copiii de trei ani care provin din familii sărace.

Liliana Preoteasa, director în cadrul Ministerului Educaţiei, a precizat că nefrecventarea grădiniţei este una din cauzele principale pentru care copiii săraci ajung să abandoneze şcoala după primii ani.
"Achiziţiile fundamentale se fac la această vârstă mică, iar cei care nu beneficiază de educaţie timpurie recuperează greu, iau note proaste şi nu au nicio plăcere să meargă la şcoală".
Stimulaţi cu bani
Pentru a-i aduce pe cei mici la grădiniţă, Ovidiu Rom oferă tichete sociale familiilor sărace, cu condiţia ca cel mic să nu absenteze, iar părinţii să participe la lecţii deschise şi să ajute educatoarea în clasă, o dată pe lună.
Tichetele, de 50 de lei, sunt oferite lunar. Leslie Hawke, fondatoarea Asociaţiei, spune că sprijinul financiar este "crucial" pentru a-i determina pe părinţii din comunităţile sărace să-şi dea copiii la grădiniţă.
"E greu pentru părinţi să se trezească dis de dimineaţă pentru a-şi duce copilul la grădiniţă, care e la câţiva kilometri distanţă de casă, când ei nu au nici măcar hainele necesare".
Peste 80% din copiii care au primit tichete sociale au mers zilnic la şcoală ori grădiniţă

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News