La audierile din comisiile reunite ale Parlamentului, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat că Guvernul va iniția un proiect de lege pentru descentralizarea Programului regional de dezvoltare, urmând să-l înainteze spre dezbatere Parlamentului.

„Vom iniţia un proiect de lege cu privire la descentralizarea Programului regional de dezvoltare. Noi ne propunem o descentralizare regională pentru a putea să ducem decizia aproape de cetăţean. Vom realiza 8 programe regionale, la nivelul fiecărei regiuni”, a declarat Ion Ştefan la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

El a mai adăugat că actul va fi gata până la sfârşitul acestei săptămâni, după care va fi înaintat Parlamentului care poate lua măsuri pentru descentralizare şi regionalizare.

Nici unul dintre parlamentarii prezenți nu a sesizat că ministurl vorbește despre descentralizarea a ceva ce nu există, „Programul regional de dezvoltare”. Există, în schimb, „Programul Operațional Regional”, finanțat din fondurile Uniunii Europene și o „Politică de dezvoltare regională”.

Se pare că ministrul Ion Ștefan le-a amestecat și așa a ajuns la „Programul regional de dezvoltare” despre a cărui descentralizare a vorbit.

Descentralizare dorită de Alianța Vestului

Descentralizarea Programului Operațional Regional (POR) este unul dintre obiectivele pe care l-a propus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, încă de la începutul acestui an.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE