Ludovic Orban susține menținerea politicii de coeziune ca instrument principal de promovare a investiţiilor la nivel european în scopul reducerii decalajelor de dezvoltare între statele membre.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă, premierul român a arătat că viitorul acord trebuie să conțină prevederi care să permită creșterea nivelului de flexibilitate în programarea şi implementarea proiectelor.

„Premierul a subliniat, în context, faptul că politica de coeziune trebuie să poată oferi un răspuns cât mai eficient nevoilor cu care se confruntă statele membre şi regiunile, iar un nivel sporit de flexibilitate în ceea ce priveşte concentrarea tematică, precum şi stabilirea unor condiţii de implementare mai favorabile ar permite acestora să beneficieze pe deplin de oportunităţile de investiţii în cadrul politicii de coeziune”, se arată în comunicat.

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat la Summitul Grupului „Prietenii Coeziunii”, eveniment găzduit de prim-ministrul Portugaliei, Antonio Costa, la Beja. La întrunire au fost prezenți şefi de stat, de guvern şi miniştri din statele membre ale Grupului, precum şi comisarii europeni responsabili pentru buget şi pentru politica de coeziune.

Reuniunea a avut ca obiectiv coordonarea politicii statelor în perspectiva etapelor viitoare ale negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027. Acest demers este cu atât mai relevant în perspectiva reuniunii extraordinare a Consiliului European care se va desfăşura la Bruxelles, la 20 februarie.

Te-ar putea interesa și: