Evenimentul Zilei > Horoscop > Conducere nouă la European Broadcastig Union. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR
Conducere nouă la European Broadcastig Union. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Conducere nouă la European Broadcastig Union. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ai multă energie, astăzi, de luni. Sunt mai multe lucruri nerezolvate și proiecte amânate, dar astăzi ai șansa să mai rezolvi câte ceva, ai spor in ceea ce faci și inspirație. Dar, nu pleca la drum!

 

12 octombrie

 

Conducere nouă la European Broadcastig Union. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 12 octombrie s-au născut Luciano Pavarotti, Aleister Crowley, Constantin Karadja, Alexandru Zub, Daniela Györfi.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prov, Tarah, Andronic şi Cosma din Maiumei.  Nimic în „Kalendar”.

Evenimentul Zilei” de acum 528 de ani, la 12 octombrie 1492, a fost că genovezul Cristofor Columb a ajuns, după o grea traversare a Atlanticului, la insula Watling (San Salvador din arhipelagul Bahamas). Această dată este considerată „descoperirea Americii”.

Genovezul avea o „hartă secretă” o anexă la „Imago Mundi” a cardinalului francez Pierre d’Ailly, unde erau şi liste de câte alimente trebuiau până în Indiile de Vest. Cardinalul estima la trei săptămâni durata drumului. Au fost patru şi ceva. Pentru că, trebuie să fim drepţi, Columb a fost convins că a juns în… India, în Asia.

De fapt America a mai fost descoperită de mai multe ori în cursul istoriei, probabil prima dată de egipteni pe vremea lui Ramses al II-lea, circa două milenii jumătate înaintea lui Iisus Hristosul.

În anul 1001 norvegianul Er’k the Red, Eric cel Roşu, după ce descopera Groenlanda, ajunge pe coastele Americii şi se încaieră cu „pieile roşii”, cel mai probabil cu huronii. Şi astăzi se mai descoperă pe întinsul Americii tăbliţe de piatră înscrise cu rune, scrierea vikingilor.

Dar tehnologia navală nu permitea traversări în siguranţă şi transportarea de mari canităţi de materiale şi colonişti. Atât egiptenii cât şi vikingii dispuneau de nişte bărci mari, fără punte… şi atât şi doar curajul nebunesc al navigatorilor i-a dus pe coastele noului continent.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.